• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

PTT ve VakıfBank kredi işbirliğine gitti

PTT ve VakıfBank  kredi işbirliğine gitti
VakıfBank, tüm bireysel müşterilerine taksitli ihtiyaç kredisi alanında, Türkiye'nin her yerinde hizmet verebilmek için PTT ile işbirliği anlaşması yaptı.

Başlatılan kampanya kapsamında PTT'den emekli maaşını alan SGK emeklileri ve PTT personeli, yaklaşık 2 bin PTT iş yerinden, 20 bin TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak VakıfBank Taksitli İhtiyaç Kredisi kullanabiliyor.

 
İş birliğinin açıklandığı basın toplantısında konuşan VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, kuruluş temellerinde yatan vakıf kültürünü bugün "halden anlayan banka" anlayışının hâkim olduğu iş süreçleriyle sürdüren bir kurum olarak, müşterilerinin ihtiyaç duydukları her an en yakınlarında bulunmanın VakıfBank için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Bu noktada şube sayımızı artırmakla yetinmeyerek, farklı dağıtım kanallarıyla da müşterilerimize ulaşmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. PTT ile bu konuda bize önemli avantaj sağlayacak bir iş birliğini hayata geçirdik" dedi.
 
Anlaşmayla, maaşını PTT aracılığıyla alan SGK emeklileri ile PTT personeli için tüm PTT işyerlerinin ihtiyaç kredisi alabilecekleri VakıfBank şubeleri haline geldiği anlatan Aydoğan, şunları kaydetti: "2013'ün ilk 3 ayı itibariyle toplam taksitli ihtiyaç kredilerimizin miktarı 10.6 milyar lirayı aştı. Bu, bize bireysel müşterilerin VakıfBank'ı tercih ettiğini gösteriyor. PTT'nin yurt çapındaki 2 bine yakın PTT iş yerinden bu ürünü sunarak yaklaşık 2 milyon emeklinin daha kolay bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamasına destek olmayı amaçlıyoruz. İş birliğimiz çerçevesinde tüm kredi başvuru, onay, teslim ve geri ödeme süreçleri PTT iş yerleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Müşterilerimiz kampanya süresince 20 bin liraya kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak bu krediden yaralanabilecekler."
 
Aydoğan, VakıfBank- PTT iş birliği sonucunda emeklilere masrafsız verilecek kredinin 20 bin liraya kadar 3-60 ay vadede kullandırılacağını bildirdi.
 
PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, "PTT olarak amacımız halkımızın PTT iş yerlerine geldiklerinde birbirinden farklı iş ve işlemlerini aynı mekanda gerçekleştirebilmelerini sağlamak" dedi.
 
VakıfBank ile iş birliklerinin 2004 tarihinden itibaren devam ettiğini hatırlatan Tural, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Taraflar arasında iş birliğinin genişlemesi, müşteri beklentilerinin karşılanması amacıyla kredi talep eden PTT personeline ve maaşını PTT'den alan emekli müşterilere ürünün pazarlamasının yapılması, başvurunun alınması ve kullandırmasına aracılık edilmesi için VakıfBank ile bir protokol daha imzaladık. Bu protokol kapsamında 'VakıfBank Taksitli İhtiyaç Kredisi; adı altında tüm merkezlerimiz ile yetki verilen şubelerimizde vatandaşlarımıza kredi işlemleri için hizmet vermeye başladık."
 
PTT olarak 500 bin kişiye 3 ila 3,5 milyar lira arasında kredi verdiklerini belirten Tural, "2012 yılında PTT üzerinden 180 milyar lira para geçti. Büyük potansiyel var. 3 milyon kişiye emekli maaşını PTT veriyor. Bunların 500 bini kredi kullandı" şeklinde konuştu.
 
Bosna Hersek'teki Posbank'ın satın alınması konusunda sorulan bir soruya Tural, "Posbank zarar eden bir kuruluş idi. Onlardan bize davet geldi. İnceledik. Ürün, iki ayrı düzenlemeye tabi; postacılık ve bankacılık. Biz bir fiyat teklifinde bulunduk. Teklif kabul edilmeyince biz de Posbank'ı yatırım yapılacak bir değer olarak görmediğimiz için almaktan vazgeçtik. Dünyanın başka yerlerinde yasal mevzuat da uygunsa bu tarz yatırımlarla ilgileniriz" şeklinde cevap verdi.
 
Toplantıda verilen bilgiye göre emekli maaşını PTT'den alan SGK emeklileri ve PTT personeli, yalnızca nüfus cüzdanı fotokopileriyle kredi başvurusunda bulunabiliyor. PTT iş yerlerinden 20 bin TL'ye kadar ve 60 aya varan vadelerde masrafsız olarak taksitli ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunuluyor. Başvurular, VakıfBank sistemi tarafından değerlendirilerek onaylanıyor. Daha sonra, gerekli dokümanları imzalayan müşteri, kredisini anında nakit olarak PTT iş yerlerinden alabiliyor. Kredi kullandırımı gibi kredi geri ödemeleri de PTT iş yerlerinden gerçekleştiriliyor.
ptt1.20130522141819.jpg
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim