• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Qantas'ın başı beladan kurtulmak bilmedi

Qantas'ın başı beladan kurtulmak bilmedi
Geçtiğimiz gün dört kişinin ağır şekilde yaralandığı Qantas Havayolları'nın Londra-Singapur seferinde bu sefer de buz engeli yaşandı.

QANTAS'IN BAŞI BELADAN KURTULMUYOR

Geçtiğimiz gün dört kişinin ağır şekilde yaralandığı Qantas Havayolları'nın Londra-Singapur seferinde bu sefer de buz engeli yaşandı. İki kez pist başına gelen A380 tipi yolcu uçağı yaşanan buzlanma nedeniyle hızlanma sorunu yaşadığı öğrenildi.

Qantas Havayolları'na ait Londra - Singapur seferini yapan yolcu uçağı, Londra'da yaşanan yoğun kış nedeniyle iki kez pist başından döndü.

Londra Heatrow Havalimanı pistinde yaşanan buzlanma nedeniyle pist başına gelen uçağın kalkış için yeterli hıza ulaşamadığı ve pistten taksi yoluna girdiği öğrenilirken, yetkililer pisti temizlemek için 1:30 saatlik uğraş verdiler. 

Düzenlemelerin ardından tekrar pist başına gelen 435 yolculu dev yolcu uçağının aynı sorunu tekrar yaşadığı ve ikinci kez pistten taksi yoluna girdiği öğrenildi.

Uçakta bulunan bazı yolcuların çimlerin üzerinden geçildiğini ve pist dışına çıkıldığını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yazması üzerine şirket, pistte yaşanan buzlanma nedeniyle kalkış yapamadıklarını doğrularken, pist dışına çıkılması ile ilgili iddiaları kesin bir dille reddetti.

Qantas Havayolları'nın A380 uçaklarındaki sorunlar 2010 senesinde Singapur Changi Havalimanı'na inişinde yaşanan motor patlamasıyla gündeme gelmiş, daha sonra uçakların kanatlarında kılcal çatlaklar bulmasıyla devam etmişti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Hindistan üzerinde dört kişinin ağır yaralandığı türbülans sonucu Avusturalya merkezli şirketin ismi duyulmuştu.

 

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim