• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Qatar Airways, beşinci kez dünyanın en iyi havayolu şirketi seçildi!

Qatar Airways, beşinci kez dünyanın en iyi havayolu şirketi seçildi!
Qatar’ın ulusal havayolu şirketi Qatar Airways, havacılık endüstrisinin Oscar’ı olarak bilinen ‘En İyi Havayolu’ ödülünü beşinci kez kazanan ilk havayolu şirketi oldu.

Qatar Airways, bu yılki 2019 Skytrax World Airline Awards ödül töreninde, ‘Dünyanın En İyi Havayolu’ ödülü de dâhil dört prestijli ödül kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Qatar Airways, yarışma tarihinde beş kez ‘Dünyanın En İyi Havayolu’ ödülünü kazanan tek havayolu unvanına sahip. (2011, 2012, 2015, 2017 ve 2019).

Havayolu, ‘Ortadoğu’nun En İyi Havayolu’ ödülünü üst üste üç yıldır; ‘Dünyanın En İyi Business Class’ı ödülünü ise üst üste dört yıldır elinden bırakmıyor. Patentli Qsuite ürünü için ‘Dünyanın En İyi Business Class Koltuğu’ ödülünü bu yıl da kazanan havayolu, dünyanın dört bir yanından gelen güçlü rakiplerinin önüne geçmenin heyecanını yaşıyor.

Skytrax ödül törenine katılan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti : “Bu gün, Katar devleti için çok güzel bir gün ve bu gün Qatar Airways’in beşinci kez ‘Yılın En İyi Havayolu’ olarak tanınmasına tanıklık etmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Törene Hamad Uluslararası Havaalanı Operasyon Direktörü Badr Al Meer ile katılan Qatar Airways Grup İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker şöyle konuştu: “Skytrax ödülleri, havayolu endüstrisinde en prestijli ödül olarak kabul görüyor. Bu yüzden Skytrax World Airline Awards 2019 töreninde bu kadar fazla ödül kazanmış olmak Qatar Airways için gerçekten unutulmaz bir deneyim. Bu dört prestijli ödül ile müşterilerimiz tarafından küresel olarak tanınmaktan mutluluk duyuyoruz. Beşinci kez “Yılın Havayolu” olarak adlandırılan ilk havayolu şirketi olmak, Qatar Airways için bir dönüm noktasıdır ve büyük bir başarıdır. Diğer üç büyük Skytrax ödülü ile birleştiğinde, tüm Qatar Airways ekibinin tükenmek bilmeyen çabalarının kanıtıdır. Daimi yenilikçiliğimizin ve hizmet standartlarımızın, havayolu endüstrisinin ölçütünü belirliyor olması şirketimiz için gurur verici bir andır. Skytrax ödüllerinin yolcular tarafından oylanıyor olması, bu ödülleri sektördeki herkes için daha anlamlı kılıyor. Havacılık, rekabetçilik gerektiren bir iştir ve bu tanıma sahip olursak, Qatar Airways olarak daha da yüksekleri hedefleyebiliriz. Dünya standartlarındaki ürünümüzü önümüzdeki yıllarda milyonlarca yolcuya ulaştırmayı dört gözle bekliyoruz.”

Skytrax İcra Kurulu Başkanı Edward Plaisted, ödüller hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “Dünyanın en iyi havayolu şirketi seçilmek, Qatar Airways’in yüksek standartlarının çok iyi tanınması ve tüm çalışanlarının müşterileri memnuniyeti noktasındaki sıkı çalışmasını ve özverisini ödüllendiriyor. Bu ödülü beşinci kez kazanmak dikkat çekici bir başarıdır ve bu eşsiz başarı için onları tebrik ediyoruz.”

Skytrax World Airline Awards, küresel müşteri memnuniyeti çalışması yapmak amacıyla 1999 yılında ortaya çıkan bağımsız ve tarafsız bir ödül sistemidir.  Dünyanın dört bir yanındaki yolcular, kazananları belirlemek amacıyla havayolu yolcu memnuniyeti anketinde oy kullanmaktadır. Ödül töreni, dünya medyasında “Havacılık Endüstrisinin Oscar Töreni” olarak anılmaktadır.

Skytrax, düzenlediği anketlerin ve ödül töreninin tüm masraflarını karşılamaktadır ve havayolları herhangi bir giriş veya kayıt ücreti ödememektedir. Ödül töreni ve ödül sunumları Skytrax tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ödül logolarının ve sonuçlarının havayolları tarafından kullanılması, herhangi bir ücrete veya maliyete tabii değildir. Ankete 100’den fazla yabancı uyruklu yolcu katılmıştır ve toplam 21.65 milyon başarılı oylama gerçekleştirilmiştir. Anket girişleri, IP ve kullanıcı bilgilerini tanımlamak için Skytrax tarafından taranarak; tekrarlanan, şüpheli veya uygun olmayan girişler silinmiştir. 300’den fazla havayoluna anketlerde yer verilmiştir.

Patentli bir Qatar Airways ürünü olan Qsuite, Business Class kabinde birinci sınıf bir deneyim sunuyor. Qsuite, Business Class’da endüstrinin ilk çift kişilik yatağının yanı sıra kaldırılabilen gizlilik paneller sayesinde yan yana oturan koltuklardaki yolcuların, sektörde kendi türünün ilk örneği olan kendi özel odalarını yaratmalarını sağlıyor. Qatar Airways, Mart 2017’de ITB Berlin’de gururla tanıttığı ve olağanüstü beğeni toplayan yenilikçi ürünü Qsuite ile lüks seyahat için yeni bir standart belirliyor. Qatar Airways’in kazandığı ödüller, rakipsiz hizmet seviyesinin kalitesini gösteriyor ve havayolu şirketinin yolcularının güvenini kazanmaya devam ettiğini kanıtlıyor.

Qatar Airways şu anda merkezi Hamad Uluslararası Havaalanı (HIA) aracılığıyla dünya çapında 160’tan fazla noktaya 250’den fazla uçaktan oluşan modern bir filo işletmektedir. Havayolu, 2019’da Davao/Filipinler, Lizbon/Portekiz, Mogadişu/Somali ve Langkawi/Malezya dâhil olmak üzere kapsamlı rota ağına bir dizi yeni varış noktası ekleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim