• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Regner: Lufthansa’ya şu mesajı vereceğiz

Regner: Lufthansa’ya şu mesajı vereceğiz
Eğer THY ile daha ileri bir işbirliğine gitmek istiyorsanız, 305 işçinin işine iade edilmesinin sağlanması bunun ön koşuludur.

 

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Evelyn Regner, 41 Avrupa ülkesinde 231 ulaştırma sendikasına üye 2,5 milyon işçiyi temsil eden Avrupa Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) Genel Sekreteri Eduardo Chagas’la birlikte saat 11.30’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş B Kapısı önünde direnişlerini 166 gündür sürdüren Hava-İş sendikası üyelerini ve sendika yönetimini ziyaret etti ve THY tarafından işten çıkarılmış olan 305 işçi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Regner konuşmasında şunları söyledi: “Size Avrupa Parlamentosu’ndaki pek çok meslektaşımın selamlarını ve dayanışma duygularını getiriyorum. AP’de size destek veren çok sayıda milletvekili var. Şunu bilmenizi istiyorum; verdiğiniz bu mücadelede yalnız değilsiniz.
 
“Ayrıca verdiğiniz mücadele son derece haklı bir mücadele. Sadece kendi haklarınız için savaşmıyorsunuz. Sizin başarınız diğer havacılık işçilerinin ve genel olarak dünyadaki tüm çalışanların başarısı olacaktır. Bu nedenle de sizi her milletten işçinin desteklemesi gerekiyor.
 
“Gösterdiğiniz kararlılık ve direnç beni çok etkiledi. Birliğinizi koruyun.
 
“Burada gördüklerimi, sendika yönetimi ile ve sizinle konuştuklarımı AP’deki meslektaşlarıma ileteceğim. Avrupa Komisyonu’na yazılı soru önergeleri vermeye, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.
“Ama bununla yetinmeyeceğiz. Lufthansa’ya şu mesajı vereceğiz: ‘Eğer THY ile daha ileri bir işbirliğine gitmek istiyorsanız, 305 işçinin işine iade edilmesinin sağlanması bunun ön koşuludur. Bunu yapmayan bir THY ile Lufthansa’nın ilişkilerini derinleştirmesine izin veremeyiz.’
 
“Sizler yanlış bir şey yapmadınız. Demokratik yollardan hakkınızı aradınız. Sizin suçluluk duymak için bir nedeniniz yok. Ama THY yönetiminin var. Daha önce randevu talep eden bütün ziyaretçileriniz gibi havayolu yönetimine gönderdiğim randevu talebine cevap bile alamadım.  Bu sessizlikle geçiştirme girişimi, kimin alnının açık olduğunu ve kimin olmadığını açıkça ortaya koyuyor.”
 
Direnişteki işçilere bir gün önce seslenmiş olan ETF Genel Sekreteri Eduardo Chagas da kısa bir konuşma yaptı ve önümüzdeki dönemde Avrupa’da daha güçlü dayanışma eylemleri örgütleneceğini bir kez daha vurguladı. Chagas ayrıca Hava-İş üyelerine Lüksemburg’da kazanılmış haklarını korumak için mücadele veren Cargolux işçilerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.
 
Son sözü alan Başkanımız Atilay Ayçin, Regner ve Chagas’a Hava-İş mücadelesine bugüne kadar verdikleri güçlü destek için teşekkür etti ve şunları söyledi: “Önümüz kış. Bizi zor günler bekliyor. Ama biz kararlıyız. Heyecan ve kararlılığımız ilk gün nasıl idiyse bugün de öyle. Uluslararası dayanışma olmadan kazanamayacağımızı biliyoruz. Ama bu mücadeleyi kazanıyoruz. Grev hakkımızı geri aldık. İşe iade mücadelesini de kazanacağız!”
 
Basın açıklaması sırasında sloganlar atıldı ve konuşmaların ardından da halay çekildi.
 
Regner ve Chagas daha sonra direnişteki DHL işçilerini ziyaret etmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldılar.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim