• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Reza Zarrab'ın kefalet talebi reddedildi, tutuklu yargılanacak

Reza Zarrab'ın kefalet talebi reddedildi, tutuklu yargılanacak
ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab için avukatının ‘kefaletle serbest bırakılması’ talebi yargıç tarafından reddedildi. Reza Zarrab tutuklu olarak yargılanacak.

ABD'de tutuklu bulunan Royal Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi. 

Savcı Preet Bharara söz konusu gelişmeyi de twitter hesabından paylaştı.

Davanın hakimi Richard Berman, Zarrab’ın avukatının önerdiği 10 milyon doları nakit, 50 milyon dolar bono güvencesi ile, elektronik kelepçe ile kendi tutacağı bir dairede ev hapsiyle salıverilme önerisine “Mantıksız” dedi. Hakim, Zarrab’ın kefaletle salıverilmesi talebine verdiği red kararında aynen şöyle dedi;

“TOPLUMDA EŞİTSİZLİĞİ GÜÇLENDİRİR”

“Zengin zanlıların, kendi paralarıyla oluşturacakları özel nezarethaneler, toplumdaki farklı muameleyi ve eşitsizliği güçlendirir. Zarrab’ın avukatının önerdiği kefalet şartları, zengin zanlıların tutukluluk hallerini daha az sıkıcı yapmaya yönelik bir öneri. Zarrab gibi maddi durumları iyi olan zanlılar, kendi özel hapishanelerini kurarak, serbest kalmamalı.”

Zarrab, New York’ta, Federal mahkeme binası ile Yüksek Mahkeme binası arasında, Hakim ve Savcıların çalışma ofislerinin bitişiğinde bulunan, adı New York metropolitan Detention Center olan federal hapishanede kalmaya devam edecek.

Zarrab, avukatı Benjamin Brafman aracılığıyla mahkemeye 10 milyon doları nakit, toplam 50 milyon dolarlık kefalet ödemeyi önermişti. Brafman, bu kefalet karşılığında müvekkilinin New York'ta kapısında 24 saat boyunca silahlı güvenlik görevlilerinin nöbet tutacağı bir evde, GPS ile takip edilerek kalmasını talep etmişti.

İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab,  19 Mart günü tatil için gittiği belirtilen Miami'de gözaltına alınmış ve sorgusu sonrası tutuklanmıştı.

Hakkında düzenlenen iddianame ABD Adalet Bakanlığı tarafından basına da duyurulan Zarrab'ın kara para aklama, ABD devletini ve bankalarını dolandırmak gibi suçları işlediği iddiasıyla yargılanması talep ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim