• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

RINA Türkiye Danışma Komitesi toplandı

RINA Türkiye Danışma Komitesi toplandı
İtalya merkezli uluslararası gemi klaslama kuruluşu RINA, Türkiye'de genişleme amacıyla Türkiye Danışma Komisyonu'nu oluşturdu.

RINA’nın Danışma Komitesi ilk toplantısı 18 Eylül 2012, Salı günü (bugün) gerçekleşti! Türkiye’de genişleme kararı alan uluslararası klas kuruluşu RINA, bu amacını gerçekleştirmek için Türkiye Danışma Komitesi oluşturduğunu İtalya Başkonsolosluğu, Venedik Sarayı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu.

RINA Group Dünya Başkanı ve CEO’su Ugo Salerno, Kaptanoğlu Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Kaptanoğlu, RINA Group Doğu Avrupa ve Orta Doğu Grup Başkanı Cesare Murgia’nın katıldığı basın toplantısının ardından Türkiye Danışma Komitesi ilk toplantısına geçildi.

Türk Danışma Komitesi’nin, armatör ve tersanelerin üst düzey yöneticilerini ve denizcilik alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlardan gelen profesyonelleri ve uzmanları bir araya getirerek RINA’nın Türkiye ekonomisinin kalkınmasına en geniş katkıyı yapabilmesini sağlamak için en iyi çözüm ve yöntemleri belirleyeceği açıklandı.

RINA Türkiye’de büyüyor

RINA Group CEO’su Ugo Salerno, Danışma Komitesi Başkanlığı’na Şadan Kaptanoğlu’nun getirildiğini açıklayarak “Şadan Kaptanoğlu’nun sektördeki deneyimleri ve engin bilgisinin kendilerine Türkiye’deki yatırımlar konusunda ışık tutacaktır. Kendisinin bu görevi kabul etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Ugo Salerno, Grubun Türkiye’deki genişleme planından bahsederek, “Türkiye hem armatör grubu hem de yüksek kalitede gemi inşasında önemi gittikçe artan bir denizcilik ülkesi. RINA; gemi, yat ve ilgili denizcilik hizmetlerinin uluslararası sınıflandırması ve belgelendirmesi ile mühendislik danışmanlığı alanlarında Türkiye’de oldukça kuvvetli. Güçlü yerel ortaklarla çalışacak olmamız karşılıklı fayda sağlayacak. Türk denizcilik sektörüne enerjimizi ve uzmanlığımızı getiriyor olacağız. Ayrıca dünya genelinde enerji, altyapı, metro ve hızlı tren alanlarındaki tecrübemizi Türkiye’ye taşımak ve yeni dönemde enerji ve ulaşım sektörlerinde de pazar payımızı yükseltmek istiyoruz” dedi.

Salerno ayrıca, “RINA’nın planları arasında Türk tersanelerine ve armatörlerine enerji tasarrufundaki uzmanlığını sunmak ve Türk denizcilerini LNG taşımacılığında Akdeniz havzasının lider klas ve belgelendirme kuruluşu olarak sahip olduğu konumun bir parçası haline getirmek vardır” dedi.

RINA, Türkiye’de 1996’dan beri faaliyet göstermektedir. Balkanlar, Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgesi’nden oluşan Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nden sorumlu olan İstanbul ofisinde 40 çalışanı bulunmaktadır. Salerno “Önümüzdeki dönemde İstanbul’daki ofisi büyütüp; Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar Bölgesi’nin merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.
Murgia: ‘Hedef Türkiye’deki pazar payını artırmak’
RINA Doğu Avrupa ve Orta Doğu Grup Başkanı Cesare Murgia “Tersaneler ve yatlara yönelik olarak mühendislik, inşa denetimi, hizmette olan gemiler için test ve denetim sunan RINA Türkiye, aynı zamanda yönetim sistemleri, ürün ve personel sertifikaları, denetim hizmetleri ve ürün testleri için belgelendirme yapmaktadır” dedi.

Murgia ayrıca “RINA Türkiye, Türkiye’de yat klaslandırma sektöründe lider bir şirket olup, yüzde 65 pazar payına sahiptir. 135 Türk şirketini Kalite, Çevre ve Güvenlik Yönetim Sistemleri alanında belgelendirmektedir. RINA aynı zamanda Türkiye’de personel eğitimi alanında son derece etkin olup, bugüne kadar Kalite, Çevre, Güvenlik Yönetimi, Uluslararası Kaynak Mühendisleri ve Boya Enspektörleri programlarında 250 kişiyi eğitimden geçirmiştir” dedi.
Murgia sözlerini “RINA Türkiye, yüksek katma değerli hizmetlerinin arasında karbon emisyonlarını düşürmek için geliştirilmiş Gold Standartı ve Gönüllü Karbon Standartı doğrulama ve onaylama projelerinin yanı sıra; ulaşım alanında hızlı tren ve şehir ulaşım ağları (metro, tren ve tramvay) gibi büyük projelerde de teknik danışmanlık ve belgelendirme hizmetlerini gerçekleştirmiştir” diyerek tamamladı.

Kaptanoğlu: ‘Türkiye büyüyen bir denizcilik ülkesidir’

Kaptanoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve RINA Türkiye Danışma Komitesi Başkanı Şadan Kaptanoğlu “Türkiye büyüyen bir denizcilik ülkesidir. RINA’nın Türkiye’ye yatırımı ve Danışma Komitesi oluşturması Türkiye’nin bölgesindeki önemini göstermesi açısından önemlidir” dedi. Kaptanoğlu “Her zaman çeşitlendirmenin öneminden bahsediyorum. RINA’nın da Türkiye’deki yatırımlarını çeşitlendirmesini çok olumlu buluyorum. Danışma Komitesi toplantısı farklı fikirleri bir araya getirerek güç birliği oluşturması ve sektörü aynı masa etrafında birleştirmesi açısından takdire değer. Dünyanın içinde bulunduğu bugünkü koşullarda birleşmek ve işbirliği yapmak gereklidir” dedi.

Bugün yapılan ilk Danışma Komitesi toplantısında, 2013 için pazar öngörüleri, Türkiye ve dünyada denizcilik finansmanı, tersanelerin offshore enerji sektörünün ihtiyacına cevap veren özel tip gemi projeleri geliştirerek sektöre nasıl fayda sağlayabilecekleri ve geleceğin düşük yakıt tüketimine sahip gemilerinde belirleyici olan en son tasarım ve teknolojik trendler tartışıldı. Ayrıca sürdürülebilir enerji ve ulaşım projelerinde RINA’nın sahip olduğu ‘know-how’ ve deneyimlerini Türkiye’de kullanması için gerçekleştirilmesi gereken yatırımlardan ve uygulanacak stratejilerden bahsedildi.

RINA Danışma Komitesi üye listesi şu isimlerden oluştu:

Ahmet Taymez, Horizon Shipping Müdürü;
Akin Tuzcuoğlu, Sefine Shipyard Genel Koordinatörü;
Ali İbrahim Kontaytekin, Arkas Holding Filo Müdürü ;
Alparslan Toran, Atlantik Shipping Genel Müdürü;
Birol Uner, Tuzla Gemi Endüstrisi /Gemak Shipyard, CEO;
Celal Akata,Master Ship Agency Başkanı;
Cumhur Kuter, Sedef Shipyard Genel Müdürü;
Derya Sabaz, Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi;
Fuat Colak, Selay Shipyard Genel Müdürü;
Giorgio Denaro, Alpina Shipping Genel Müdürü;
İbrahim Çevik,Tuzla Gemi/Gemak Başkan Yardımcısı;
Kivanc Papur, Konvoy Shipping, DPA ;
Muhsin Emirsoy, Konvoy Shipping Başkanı;
Murat Kıran, Kıran Holding Yönetim Kurulu Üyesi, TK Tuzla Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı;
N. Metin Akbaşoğlu, Akbaşoğlu Shipping Kurucu;
Oğuz Çakan, RMK Shipyard, Dizayn Departman Müdürü;
Özgür Çilli, Desan Shipyard, Pazarlama Müdürü;
Şadan Kaptanoğlu; Kaptanoğlu Holding CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi;
Saim Sivri, Geden Lines Tanker Filo Müdürü;
Sedat Gümüşoğlu,UN Ro-Ro, CEO;
Sualp Ürkmez, Furtrans Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı;
Süheyl Demirtaş, GİSBİR Genel Sekreteri;
Turgay Çehreli, Dünya Shipping Operasyon ve Kalite Müdürü;
Ugurtan Bilen, Finner (Ulusoy) Filo Müdürü;
Uygar Pamuk, Transal Shipping Genel Müdürü;
Yücel Erdem, Selah Shipyard Genel Müdürü.

RINA NEDİR?

RINA birçok farklı endüstriyel sektörde doğrulama, belgelendirme, uygunluk değerlendirmesi, gemi klaslandırma, çevresel iyileştirme, ürün denetimi, satış yeri ve bayii denetimi, eğitim ve mühendislik danışmanlığı hizmetleri veren çokuluslu bir gruptur.

RINA Grubu, Deniz, Enerji, Altyapı, Emlak, Ulaşım ve Lojistik, Gıda ve Tarım, Çevre ve Sürdürülebilirlik, Finans ve Kamu Kurumları ve İş Yönetimi alanlarında faaliyet gösteren birçok şirketten oluşan büyük bir ağ aracılığıyla hizmet vermektedir. 2012’de 300 milyon Euro’yu geçen hasılatı, 2100 çalışanı ve 49 ülkedeki ofisleriyle, RINA hem alanında saygın uluslararası kuruluşlar arasında görülmekte hem de yeni mevzuat standartlarının oluşmasına katkı yapan önemli ortaklardan biri olarak kabul edilmektedir.

mr-cesare-murgia-.jpg

mr-ugo-salerno.jpg

mrs-sadan-kaptanoglu-1.jpg

rina-press-conference.jpg

mr-cesare-murgia,-mrs-sadan-kaptanoglu,-mr-ugo-salerno-.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim