• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor
Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa edilmekte olan yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevikiinde bulunuyor.

Yapımına başlanan havaalanının yıllık yolcu kapasitesi 3 milyon olarak planlanıyor. Artvin'den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası bulunacak.

Bakan Arslan, yılda 3 milyon kişiyi ağırlayabilecek bir terminal yapılacağını söyleyerek, "Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci denize yapılan havalimanı olacak. Derinlik açısından Rize-Artvin Havalimanı bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanını da denizde yaptık ama burası oradan 8-10 metre daha derin bir havalimanı ve bu anlamda bir rekor içeriyor." dedi.

Bakan Arslan “Hedefimiz 29 Ekim 2020'de yaklaşık 3 yıl sonra bu havalimanını bitirip hizmete sunmak." dedi.

Rize’nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü’nde, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize- Artvin Havalimanı projesinde deniz dolgusu çalışmaları hızla devam ediyor.

Rize- Artvin Havalimanı projesinde kamyonların yanı sıra devreye sokulan gemi ile taşınan taşlarla dolgu, çift yönlü sürdürülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 766 hektarlık alanda projelendirilen Rize- Artvin Havalimanı projesinin temeli 3 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.

Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş dolgu kullanılacak. Proje sahasına 3-7 kilometre mesafedeki Hisarlı ve Subaşı taş ocaklarının devreye alınmasıyla günde yaklaşık 100 kamyonla 75-100 bin ton taş dolgu yapılması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim