• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Rodaport Limanı kapasite artırıyor

Rodaport Limanı kapasite artırıyor
Bursa, Orta ve Kuzeybatı Anadolu'da faaliyet gösteren firmaların yurtdışı ticaretlerinde ihtiyaç duyduğu hizmetleri 2007 yılından bu yana eksiksiz yerine getiren Rodaport, büyümeye devam ediyor.

Bursa, Orta ve Kuzeybatı Anadolu'da faaliyet gösteren firmaların yurtdışı ticaretlerinde ihtiyaç duyduğu hizmetleri 2007 yılından bu yana eksiksiz yerine getiren Rodaport, büyümeye devam ediyor.

Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Açıl, yatırımların bu yıl da devam edeceğini kaydetti. Geçen yılın sonunda 16 dönüm deniz alanının dolgu izni alınarak saha dolgusunun tamamlandığını hatırlatan Açıl, üstyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla toplam gümrüklü alanının 119 bin metrekareye çıkacağını, konteynır stok alan kapasitesinin yüzde 30 artacağını bildirdi.

YATIRIMA DEVAM

2011 yılında liman işletmesine 1,8 kilometre mesafede kapalı depo yapmaya müsait 33 bin 500 metrekare arazi satın alan Rodaport, arazi üzerinde yapacağı yatırımlarla Bursa dışındaki çevre illerden yeni müşterileri bölgeye çekmeyi hedefliyor. Orta ölçekli yatırımlara ara vermeden devam ettiklerinin altını çizen Açıl, “Müşterilerimizin ticaret yollarının açık olması adına çözüme odaklı yatırımlarımızı çok hızlı bir şekilde uygulamaya sokuyoruz. Makine parkımıza katılan yeni vinçlerin alım sürecinde ise işletme maliyetleri düşük olan elektrikli vinçlere yöneldik. 2011 yılı içinde büyük vinçlerimiz yüzde 80 elektrik yüzde 20 mazotla çalıştı bu çok makul bir oran, bu yıl içinde satın aldığımız küçük kollu vinçlerin iki tanesi sadece elektrikle çalışacak, bu enerji maliyetlerimizi ¾ oranında azaltacak bir yapılanma” dedi.

MERMER YÜKLERİNDE İDDİALI

Geçen yılın Mart ayı içerisinde alınan 33 tonluk yeni forklift sayesinde, konteynır blok mermer iç dolumunun yüzde 8,2 artışla 11.729 adete ulaştığını aktaran Ali Açıl, “Bölgemizin ana ihraç kalemlerinden olan mermer yüklerinde günlük talep patlamalarını karşılamak üzere konteynır iç yüklemede günde 200 adet kapasiteye ulaştık bu bizim ölçekteki bir liman için oldukça iddialı bir kapasite” diye konuştu. Tam kapalı sundurma içerisindeki vinçlere entegre ettikleri 30 ton kaldırma kapasiteli hidrolik rulo saç aparatı ile operasyon hızını yüzde 30 artırdıklarını kaydeden Açıl, bu şekilde Bamesa ve TOFAŞ gibi titiz müşterilerin talep ettikleri kalite standartlarının sağlandığını ifade etti.

KAPASİTE ARTIYOR

Günde ortalama 2,25 geminin operasyonunun tamamlandığını, bunun ise liman için sıra beklemeyi ortadan kaldırdığını aktaran Ali Açıl, geçen yıl toplamda 824 gemiye hizmet verdiklerini söyledi. Genel yükte bir önceki yıla göre, limana 39 yeni müşteri ile 224.093 ton ilave iş hacmi kazandırıldığını belirten Ali Açıl, hizmet verdikleri konteyner hat operatörlerine Nisan ayında CSAV hattının Marmara Feeder servisinin de eklendiğini ifade etti. Açıl, 2011 yılında ithal konteynır yüklerinde aldıkları payın artarak devam ettiğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim