• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Rötar yapan seferin parasını geri alın

Rötar yapan seferin parasını geri alın
Avrupa Adalet divanı faturayı rötar yapan uçak şirketlerine kesti. Bundan böyle 3 saatten uzun süre ile rötar yapan şirketler bilet ücretlerini geri ödemek zorunda kalacak.

Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı’nda bugün verilen karar yıllardır havayolları şirketleri ve yolcuların haklarını koruyan örgütler arasındaki mücadeleye son noktayı koydu. Adalet Divanı tarafından verilen kararda, bundan böyle 3 saati geçen rötarlarda şirket, müşterisine tazminat ödemek zorunda.

2009 yılının sonunda Adalet divanı tarafından zorunlu kalınan durumlar dışında oluşan rötarlarda müşteriye tazminat ödemesine karar verilmişti. Fakat bir çok havayolu şirketi bu kuralı tatbik etmek istememişti. 2010 yılında da Harlem mahkemesince verilen kararla Avrupa da geçerli olan kurallar Hollanda için de kabul edildi. Bu sayede Hollandalı yolcularda para talep edebiliyorlardı.

Ne kadar geri talep edilebilecek?

Adalet Divanı tarafından alınan kararla, rötar yapan veya iptal edilen uçak seferi yolcularının aynı muameleye tabi tutulduğu belritilerek, bu durumda uçak şirketinin bu zararı telafi etmesi gerektiği belirtildi.

Kararda bir hava değişikliği veya grev gibi sadece beklenmedik bir durum karşısında oluşan geçikme veya iptallerde bu kuralın geçerli olmadığı belirtildi.

Alınan karara göre yolcular iptal eidlen veya rötar yapan bir uçak seferi için 250 ila 600 euro arasında tazminat talep edilebilecek. Adalet Divanı 2009 yılından bu yana yapılmış tazminat davaları içinde alınan kararın geçerli olduğunu belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim