• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Rum havayolunu kurtarma operasyonu

Rum havayolunu kurtarma operasyonu
Lufthansa isimli Alman havayolları “devi” ve Kanada’nın tanınmış yatırım “devi” Triple Five ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Lufthansa,Kıbrıs Havayolları’nı devralmayı görüşüyor

İflas tehlikesi olduğu açıklanan Rum Havayolları Şirketi’nin “kurtulma planı edinip gelişmek ve özel sermaye katılımı elde etmek” maksadıyla son günlerde Lufthansa isimli Alman havayolları “devi” ve Kanada’nın tanınmış yatırım “devi” Triple Five ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Fileleftheros haberi “Lufthansa Kıbrıs Havayolları’na... Kendi Uzmanları İle Havayolları Şirketinin Yönetimini Devralmayı Görüşüyor” başlığıyla manşete çekti.

Gazete teyit edilmiş bilgilere dayanarak, Rum Havayolları Şirketi’nin kurtulma planı konusunda Avrupa’nın en büyük hava taşıyıcısı olan Lufthansa’nın; uzmanlar grubundan oluşan Lufthansa Consulting aracılığıyla iki kez Güney Kıbrıs’a giderek Rum Havayolları Şirketi Müdürü ve Ulaştırma Bakanı ile görüştüğünü yazdı.

Lufthansa Consulting’in katılımının sermaye konusunda olmayacağını, güzergahlar ve fiyat politikası gibi değişiklikler yapılması ve kendisinin de katılacağı uzun vadeli plan üzerinde konuşulduğuna dikkat çeken gazete, konuşulan planın önceki planlardan farkının Lufthansa’nın koştuğu; planın uygulanmasını kendi uzmanları aracılığıyla denetleme şartı olduğuna işaret etti.

Gazete, Lufthansa’nın, bu denetlemeyi yapacak uzmanlarının daimi olarak Güney’de kalacağı ve Rum Havayolları Şirketi’nin yönetimine gölge müdür olarak katılacağı izahında bulundu.

Haberde, Lufthansa heyetinin güzergahlarda değişiklik uygulaması, fiyat politikası ve Rum Havayolları Şirketi’nin hem kendi başına ayakta kalabilecek hem de olası stratejik yatırımcılarla tatmin edici şartlarda müzakere edebilecek düzeye gelmesi hedefiyle orta ve uzun vadeli operasyonel kurtarma planı yapılabilmesi gibi hemen sonuç verecek diğer faaliyetleri araştırmak için; Rum Havayolları Şirketi’nin gizli ticari verilerini incelediği belirtildi.

TRIPLE FIVE’IN 15-17 MİLYON EURO SERMAYE YATIRIMI  DÜŞÜNCESİ

Habere göre, Kanada yatırım devi Triple Five’dan Nader Germezian başkanlığındaki üst düzey yetkililerden oluşan bir grup, son günlerde Güney Kıbrıs’taydı ve Rum Havayolları Şirketi ile, şirketin sermayesine 15-17 milyon Euro yatırım yapma ihtimalini incelediği temaslarda bulundu.

Triple Five’ın bu girişiminin Rum Maliye eski Bakanı Kikis Kazamias’ın Triple Five ile yaptığı temasların bir sonucu olduğuna işaret eden gazete, Triple Five ile Rum Havayolları Şirketi arasında; gizlilik anlaşması imzalandığını,  yatırım verileri değiş tokuşu yapıldığını ve iki yatırım planının masaya yatırıldığını kaydetti.

TRIPLE FIVE RUM MERKEZ BANKASI İLE GÖRÜŞTÜ

Aynı gazete “Triple Five’ın Merkez Bankası İle Görüşmeleri” başlıklı haberinde, Triple Five’ın bankacılık ve yatırım uzmanlarından oluşan 4 kişilik heyetin, geçen hafta Rum Merkez Bankası ile de görüştüğünü, bu görüşmenin, Rum Maliye eski Bakanı Kazamias tarafından Triple Five Başkanı Nader Germezian’ın daha önce Güney’e yaptığı ziyaret sırasında açıklandığını hatırlattı.

Habere göre Triple Five  ile Rum Merkez Bankası arasındaki görüşmede, Kanada devinin Rum bankacılık alanına yatırım yapmasıyla ilgili iki farklı versiyon görüşüldü. Bunlardan biri, Triple Five’ın Rum tarafında kurması veya mevcut Rum bankalarından birini satın alması ile ilgilidir. Triple Five’ın bir Rum bankası satın alması konusunda direkt temaslarda bulunulduğuna dair bilgiler de var.

Kanada devi heyetinin Rum Merkez Bankası yetkilileriyle yaptığı temaslarda, daha önce açıkladığı, Rum devlet tahvillerinden satın alma niyeti de masaya yatırıldı. Triple Five tarafından yapılacak birincil ve ikincil piyasadan tahvil alımı ilk aşamada yarım milyar Euro’ya ulaşacak ve bu işlemin paskalyadan önce tamamlanması planlanıyor.

TRIPLE FIVE TURİZME DE EL ATIYOR

Triple Five’ın turizmle ilgilenen diğer bir yetkililer grubunun Baf, Limasol ve Mağusa bölgesi büyük otelcileri ile Güney Kıbrıs’a turist taşıma niyetlerini görüştüğü de belirtilen habere göre, ilk anlaşmaların önümüzdeki 15 gün içerisinde yapılması bekleniyor. Triple Five’ın turizm yetkililerinin  Güney’i bir sonraki ziyaretlerinde, Kanada devinin Güney Kıbrıs’la ilgili turizm programlarıyla ilgili bilgi vermek amacıyla Rum Turizm Örgütü (KOT) ile görüşmeyi planladığı da kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim