• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Rusya, Akdeniz'e 2 savaş gemisi gönderdi

Rusya, Akdeniz'e 2 savaş gemisi gönderdi
Rusya’nın Akdeniz’de bulunan savaş gemilerine Karadeniz Filosu’ndan Azov ve Kuzey Filo’dan Georgi Pobedonosets adlı iki savaş gemisi daha katıldı.

Interfax’a konuşan askeri bir diplomat Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemilerin Rusya’nın Akdeniz’de bulunan savaş gemileri ile koordineli hale geldiğini belirtti.

Kaynak açıklamasında, “Büyük çıkarma gemileri Azov ve Georgi Pobedonosets boğazları başaralı bir şekilde geçerek Ege Denizi’ne ardından da Akdeniz’de bulunan Rus savaş gemilerine ulaştı” bilgisini verdi.

Rus savaş gemilerinin düzenli rotasyon çerçevesinde Akdeniz’e gittiği belirtiliyor.

13 Ocak’ta Sivastopol’dan ayrılan Azov’un Novorossisk limanına uğradığı, buradan deniz gücü için kargo aldığı sonra da diğer Rus savaş gemisi ile birlikte harekete geçtiği kaydedildi.

Rusya’nın Akdeniz’de bulunan savaş gemileri ise 10’unun üzerine çıktı. En büyük nükleer gemilerden Petr Veliki, Amiral Kuznetsov, Amiral Levçenko, Smetlivi, Nikolay Filçenkov, Olenegorski Gornyak, Priazovye ve Amiral Fyodor Golovin Akdeniz misyonuna devam ediyor. Rus savaş gemilerine Altay ve Nikolay Çiker römorkörleri, Sergey Osipov, Iman ve Kama tankerleri lojistik destek sağlıyor. PM-56 teknik gemi ise Rusya’nın Suriye’de bulunan deniz üssü Tartus’ta bulunuyor.

Ria Novosti’ye açıklamada bulunan üst düzey bir komutan da 2015’e kadar Akdeniz’de kalıcı deniz gücü ile ilgili çalışmaların tamamlanacağını, en az 10 savaş gemisi planladıklarını ifade etmişti.

Intefax’a açıklamada bulunan askeri bir kaynak ise, 2015’e kadar sürekli bir deniz gücü için çalışmalara başlandığını, Karadeniz filosunun bunun omurgasını oluşturacağını ve Sovyet Akdeniz Gücü’nün prototip olacağını belirtmişti.

Sovyetler Birliği’ne ait Beşinci Filo, Soğuk Savaş yıllarında Akdeniz’de görev yapmış, Amerikan Altıncı Filosu da ana düşmanlardan biri olarak değerlendirilmişti. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 31 Aralık 1992’de de Beşinci Donanma dağıtılmıştı. Rusya’nın 1967’de göreve başlayan Akdeniz gücünde 30-50 arasında savaş gemisi bulunuyordu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim