• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Rusya ve Ukrayna krizini görüştüler

Rusya ve Ukrayna krizini görüştüler
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Moskova ve Kiev arasında yaşanan donanma gerginliğinin daha da tırmanmaması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aradı.

Merkel, iki ülke donanmaları arasında yaşanılan krizde daha ileriye gidilmemesini istedi. Putin, "Ukrayna’da sıkıyönetim ilan edilmesinden ve ordularının savaşa hazır konuma getirilmesinden ötürü derin endişe duyuyoruz" dedi.

TASS ajansının aktardığı habere göre Merkel-Putin görüşmesinde Putin, yaşanılan gerginliğin Ukrayna donanmasının kışkırtıcı hareketlerinden kaynaklandığını ve savaş gemilerinin Birleşmiş Milletler Deniz Hukuk Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini söyledi.

Merkel de, iki ülke donanmaları arasında yaşanılan krizde daha ileriye gidilmemesini istedi. Merkel, Putin görüşmesi öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroschenko ile görüştü.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamada, iki liderin, Kerç Boğazı’nda Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik nedeniyle telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede, Ukrayna’yı uluslararası hukuku çiğnemekle suçlayan Putin, "Ukrayna’da sıkıyönetim ilan edilmesinden ve ordularının savaşa hazır konuma getirilmesinden ötürü derin endişe duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Almanya’nın inisiyatifiyle gerçekleşen görüşmede Putin, "Ukrayna’nın aceleci kararlar almasının önlenmesi için Almanya'nın Kiev yönetimini etkilemesini umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna, Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında Rus savaş gemilerinin Ukrayna savaş gemilerine silahlı müdahalede bulunması nedeniyle dün akşam sıkıyönetim ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim