• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Rusya'da yolcu uçağı düştü: 61 ölü

Rusya'da yolcu uçağı düştü: 61 ölü
FlyDubai Havayolları'na ait yolcu uçağının Rusya'nın güneyindeki Rostov-on-Don kenti yakınlarında düşmesi sonucu 61 kişinin öldüğü bildirildi.

​Dubai-Rostov seferi yapan FlyDubai Havayolları'na ait FZ981 sefer sayılı uçak Rostov'a inişi sırasında düştü.

Kötü hava koşullarından dolayı inişte zorlandığı belirtilen uçağın ikinci iniş denemesinden sonra düştüğü belirtildi. İlk denemesinde başarısız olan pilotun son sözleri, " ikinci kez deniyorum" oldu. İki saat havada tur atan uçak, ikinci denemesinde 4 bin feet yükseklikten 10 saniye içerisinde yere çakıldı. Önce kanadını yere vuran uçak sonrasında alev aldı.

Uçakta 55 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu. Düşen uçakta kurtulan olmadığı öğrenildi. uçakta bulunanlardan 44'ünün Rus, 8'inin Ukrayna, ikisinin Hintli ve birinin de Özbek vatandaşı olduğu belirtilirken, yolcular arasında 4 de çocuk bulunduğu bildirildi. Kazadan sonra havalimanı uçuşlara kapatılırken TK293 sefer sayılı Rostov uçağı da İstanbul'a geri döndü.

Emirates Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı El Maktum tarafından 2008 yılında kurulan FlyDubai Havayolları,2009 yılında operasyonlarına başladı. Dubai'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na da sefer düzenleyen şirketin filosunda tamamı Boeing olmak üzere 49 uçak bulunuyor. Filonun yaş ortalaması ise 3.5.

Düşen A6-FDN kuyruk tescilli yeni nesil Boeing 737-800 uçağı, ilk uçuşunu 2010 yılında yaptı, Ocak 2011'de de Flydubai filosuna katıldı.

Bu arada Rostov Havalimanı'na inişi sırasında düşen uçağın o anları havalimanına yakın bir yerdeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde uçağın iniş sırasında hızlıca piste düştüğü görülüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada da; 'Şirketimizin FZ981 sefer sayılı uçağı düşmüştür. Kazayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Daha sonra detaylı açıklama yapılacaktır' denildi.

Uçağın iki karakutusundan biri bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim