• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Sabancı'dan Beşiktaş Başkanlığı'na sürpriz aday!

Sabancı'dan Beşiktaş Başkanlığı'na sürpriz aday!
Fanatik bir Beşiktaşlı olan Hacı Sabancı, takımının şampiyon olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Fanatik bir Beşiktaşlı olan Hacı Sabancı, takımının şampiyon olmasının mutluluğunu yaşıyor. Sabancı, “Beşiktaş başkanlığı çok onur verici bir görev; kim istemez ki! Her taraftar gibi ben de tuttuğum takıma katkıda bulunmayı elbette isterim” diyor

Arzu-Ömer Sabancı çiftinin en büyük oğulları Hacı Sabancı, Sabancı Ailesi'nin iş hayatındaki dördüncü kuşak temsilcilerinden. Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan ünlü işadamı, kendisini 'Beşiktaş aşığı, işkolik, gezgin ve sanatsever' olarak tanımlıyor. Hacı Sabancı ile Kanlıca'daki yeni ofisinde buluştuk ve hakkında merak edilenleri konuştuk...

Densa Holding'de yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini sürdürüyorsunuz. İş hayatınızdan biraz bahseder misiniz?

Densa Holding'in yatırım alanlarından biri denizcilik. Marinsa Denizcilik diye bir şirketimiz var. 18 tane kuru yük ve dört tane de tanker olmak üzere toplam 22 geminin yönetimini yapıyoruz. Petrolden buğdaya, kömürden demire envai çeşit yükü dünyanın her yerine taşıyoruz. Ben de işlerin operasyon ve ticari tarafıyla ilgileniyorum.

SOYADIM GURUR KAYNAĞIM

Sabancı Ailesi'nin iş hayatındaki dördüncü kuşak temsilcisisiniz. Bu sorumluluk kendinizi nasıl hissettiriyor?

Sabancı Ailesi'ne mensup olduğum ve böyle bir soyadı taşıdığım için gurur duyuyorum. Rahmetli dedem Hacı Sabancı, rahmetli Sakıp Amcam ve babam Ömer Sabancı; benim en büyük idollerimdir. Sabancı soyadının önemi ailenin zengin olmasından değil; bu topraktan aldığını bu toprağa vermesi, iş gücü yaratması, vergi vermesinden gelmektedir. Benim en çok övündüğüm şeylerden birisi, babamın isminin en çok vergi verenler listesinde olmasıdır. Ben de ailemin bu geleneğini devam ettirip ülkeme ve milletime faydalı bir birey olmak istiyorum.

İş dünyasında olmayı hayal etmiş miydiniz?

Açıkçası lisede okurken ne yapacağımı bilmiyordum. Üniversiteye gitmeye başladığımda finansa ve ekonomiye daha meraklı olmaya başladım. Hep okulum bitse de iş hayatına atılsam diye hayal ettim.

SAKİN BİR İNSANIM

 İş yerinizde bir sorun oluştuğunda agresifleşir misiniz?
Hayır. İşimde de, normal hayatımda da sakin biriyimdir.

TÜSİAD'a üyesiniz. Bu kurumun son dönemdeki çalışmaları hakkında neler düşüyorsunuz? İlerleyen zamanlarda bu kurumda daha aktif bir görev almayı düşünür müsünüz?

Ailemizde, TÜSİAD'ın yeri başkadır. Rahmetli Sakıp Amcam ve babam da TÜSİ- AD'da başkanlık yaptı. Yaşım genç ama ben de bu kuruma katkıda bulunmak istiyorum. TÜSİ- AD hep bu ülkenin yararına çalışıyor.

Beşiktaşlı olduğunuzu bilmeyen yok. Beşiktaş'ta kongre üyesisiniz. Hedefleriniz arasında başkanlık var mı, yoksa takımı sadece dışarıdan mı destekliyorsunuz?

Şu an taraftar olmaktan ekstra mutluyum, şampiyon olduk. Beşiktaş başkanlığı çok onur verici bir görev; kim istemez ki! Her taraftar gibi ben de tuttuğum takıma katkıda bulunmayı elbette isterim. Şu anki başkan ve yönetim de ayrıca çok iyi.

PLAYBOY DEĞİLİM

 Tribündeyken Hacı Sabancı nasıl biri?

Televizyon karşısındayken daha heyecanlıyım. Bazen heyecandan bakamıyorum televizyona ya da TV'nin sesini kısıyorum heyecanımı alsın diye.

Beşiktaş'a başkan olsanız, hangi antrenör ve futbolcuları getirmek istersiniz?
Şenol Güneş ve Mario Gomez ile yeniden anlaşırdım.

 Kardeşleriniz Hakan ve Kerim'le aranız nasıl? Karışıyor musunuz onların hayatlarına?
İkisiyle de çok iyiyiz. Kerim'in boyu çok uzadı; yan yana gelince kim abi, kim kardeş anlaşılmıyor. (Gülüyor) Bana karşı saygılılar. Elimden geldiğince her şeyle ilgili tavsiyelerde bulunuyorum onlara.

İnsanlarla ilişkileriniz nasıl? Çok popüler birisiniz; bu yüzden çevrenize karşı duvarlarınız var mı?
Yeni tanıştığım insanlara karşı bir duvarım falan yok. Neysem oyum her zaman. Tek duvarım; kamera veya fotoğraf makinesine karşı. Onlara hâlâ alışamadım, hemen suratım asılıyor. (Gülüyor)

Yıllar önce verdiğiniz bir röportajda "Playboy olarak tanımlanmak haksızlık" demişsiniz. Bu imaj hâlâ üzerinizde duruyor mu sizce?

Bence durmuyor, zaten öyle biri de hiç olmadım.

'BODRUM'DA DAHA UZUN YAŞARIM'

 Çok seyahat ediyorsunuz. En beğendiğiniz şehirler hangileri? 
Los Angeles en sevdiğim yerlerden biri. New York ya da diğer şehirlere göre daha sakin, hayat fazla karışık değil. En sevdiğim yer kesinlikle Bodrum.

'Şu ülkede ya da şurada yaşlanmak istiyorum' dediğiniz bir yer var mı? 

İstanbul'u seviyorum ama Bodrum'da yaşasam daha uzun yaşarım diye düşünüyorum. Dünyada gördüğüm en iyi deniz ve doğa Bodrum'da.

Hobileriniz arasında sanat da var. Nasıl bir koleksiyonunuz var?

Çağdaş sanata merakım annem ve babamdan geliyor. Son iki yıldır ağırlıklı olarak Türk sanatçıların eserlerini topluyoruz. Göz zevkimize hitap eden ya da misafirlerimizin baktıklarında beğeneceklerini tahmin ettiğimiz eserleri alıyoruz.

'EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ' FANATİĞİ

 Hacı Sabancı 24 saatini nasıl geçiriyor? 

Hafta içi 07.00 gibi uyanıyorum. 08.00'de ofiste oluyorum. Akşam 17.00 gibi işten çıkıyorum. Arkadaşlarımla beraber vakit geçirmekten, yemeklere gitmekten ve seyahat etmekten hoşlanıyorum. Hafta içi akşamları dizi izlemeyi seviyorum. Takip ettiğim dizilerin başında 'Game Of Thrones', 'Modern Family' ve 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' geliyor.

Kaynak:Yüksel Yavuz/Sabah 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim