• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Sağlık Bakanlığı ambulans uçak anlaşmasını feshetti

Sağlık Bakanlığı ambulans uçak anlaşmasını feshetti
Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçak ihalesini kazanan Kuanta Havacılık’ın mali krize girmesi ve uçaklarından birine banka tarafından el konulması sonrası bakanlık sözleşmeyi feshetti.

Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçak ihalesini kazanan Kuanta Havacılık’ın mali krize girmesi ve uçaklarından birine banka tarafından el konulması sonrası bakanlık sözleşmeyi fesh etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan ikişer sedyeli iki adet ambulans uçak ihalesini alan Kuanta Havacılık’ın sözleşmesi bakanlık tarafından iptal edildi. Gaziantep ve İzmir’de konuşlanmak üzere açılan ambulans uçak ihalesini kazanan Kuanta Havacılık, mali krizle baş edemeyince uçaklarından birine Burgan Bank tarafından el konuldu. Uçağın kiralama ücretinin ödenmemesi sebebiyle uçağa el konulurken diğer uçağın ise Almanya’da uzun süredir bakımda olduğu ve parası ödenmediği için bakımdan çıkarılamadığı öğrenildi. TC-KLC ve TC-AEK kuyruk tescilli Learjet 60 tipi uçakların hem mali kriz hem de ekip sıkıntısı nedeniyle ambulans uçak operasyonlarında kullanılamaması üzerine bakanlığa tazminat ödemek zorunda kalan Kuanta Havacılık, bir süre sonra tazminatları da ödeyemez hale geldi. Şirketin kapısına kilit vurulduğu ve yöneticilerin sırra kadem bastığı öğrenilirken bakanlık son olarak 8 Ekim tarihine kadar süre verdi. Bu süre içerisinde uçakları aktif hale getiremeyen Sağlık Bakanlığı sözleşmeyi tek taraflı fesh etti.

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılında açtığı ihaleyi Kuanta Havacılık’ın iki uçağı 2015 yılından itibaren ambulans uçak operasyonlarında kullanılmaya başlandı.

Kaynak: AirportHaber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim