• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 30 yılı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 30 yılı
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 30'ncu kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, il protokolü ve askeri erkan katıldı. Tören mangasını selamlayan Vali Güzeloğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın önemi üzerinde durdu. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 30'ncu kuruluş yıl dönümünde dünya çapında ve emsalleri arasında seçkin, sezilen ve gerek personel kalitesi, eğitimi gerekse kullandığı teknolojisi ile küresel çapta öne çıkarak gurur kaynağı haline geldiğine vurgu yapan Güzeloğlu, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız, sorumluluk sınırlarında kendisine tanınan yetkiler ve yasaların çizdiği sınırlar içerisinde başta sınırlarımızın güvenliği olmak üzere, her türlü hukuk ve yasa dışı eyleme karşı mücadeleden sınır aşan suçlara kadar büyük bir alanda başarının adıdır. Sahil Güvenlik Komutanlığımız, sınır ihlallerinden başlayarak 'Mavi Vatan' ifadesiyle tanımı yapılan denizlerin kıyıyla buluştuğu her noktada tüm personeli ile örnek bir çabanın ismidir" dedi.

Güzeloğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Türkiye için vazgeçilmez bir kuruluş haline geldiğinin altını çizdi. Türkiye'nin 3 tarafının denizle çevrili olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Hava müdahalesinden başlayarak, çevre ülkelere teknik destek sağlayacak kadar ileriye giden bakım ve teknik hizmetlerine, personelinin eğitiminden kullandığı teknolojisine kadar Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığımıza bağlı olarak gelişen güçlenen bir kuruluşumuzdur. Gelecek her gün, denizlerin önemini arttıran, stratejik değerini vurgulayan ve küresel ölçekte denizlerine gerek ekonomik gerek sosyal ve gerekse buna bağlı tüm süreçlerde etkisini arttıran bir döneme işaret etmektedir. Öte yandan, ülkemizin Karadeniz'den başlayarak Akdeniz'e kadar tüm kıyılarında; özellikle küresel ve bölgesel ölçekte yaşanılan siyasal sorunlar da göz önüne alındığında Sahil Güvenlik Komutanlığımız, sadece ülkemiz için değil, uluslararası alanda da barışın tesis edilmesi noktasında gösterdiği başarısıyla öne çıkan bir kurumumuz haline gelmiştir."

Konuşmaların ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 30'ncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle organize edilen 'Denizcilik Yarışları' gerçekleştirildi. Yarışma, halat çekme, silistre çalma, el incesi atma ve gemici bağı sağlama dallarında yapıldı. Halat çekme birincisi takımına ödülünü Vali Güzeloğlu verdi. Ödül töreninin sonrasında halk oyunları gösterileri izlenirken, Sahil Güvenlik ve Emniyet Timleri tarafından helikopterle gerçekleştirilen temsilli kurtarma gösterisi büyük heyecana sahne oldu. Törende Çakıl isimli özel eğitimli köpeğin Narkotik madde arama gösterisi de büyük beğeni topladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim