• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Salih Zeki Çakır, projelerini açıkladı

Salih Zeki Çakır, projelerini açıkladı
Oruç Reis Denizciler Kulubü tarafından düzenlenen "Denizciler Başkan Adaylarına Soruyor" başlıklı toplantıda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, projelerini katılımcılar ile paylaştı.

 

Salih Zeki Çakır, projelerini kamuoyuna açıkladı

Oruç Reis Denizciler Kulubü (ODEK) tarafından düzenlenen "Genç Denizciler Başkan Adaylarına Soruyor" başlıklı toplantıda konuşan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, seçimi kazanması halinde hayata geçireceği projeleri katılımcılar ile paylaştı.

Pendik Green Park'ta yapılan toplantıya, Türk denizcilik sektöründen yoğun bir katılım sağlanırken, Açılış Konuşmasını yapan ODEK Yöentim Kurulu Başkanı Murat Dalyan, 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak İMEAK Deniz Ticaret Odasıseçimlerinin sektöre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak seçim sonucunda göreve geldiklerinde sektörün problemlerinin büyük olduğunu ve bu problemleri bir takvim çerçevesinde çözeceklerini söyledi. Ulaşılabilir bir yönetim anlayışı getireceklerini belirten Çakır, oda üyelerinin büyük çoğunluğunun değişim istediğini kaydetti.

Değişim Grubu'nun Adayı olarak seçimleri büyük bir farkla kazanacaklarını dile getiren Başkan Adayı Çakır sözlerine şöyle devam etti;

“Elbette bu projeler, Deniz Ticaret Odası'nın mali ve insan kaynaklarıyla kısmen yapılabilir. Esas olan tüm sektör paydaşlarını işin içine çekerek ulusal ve uluslararası fonlardan bu projelere katkı sağlayarak, hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Sektörümüz Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kendini uyarlamak zorunda. Bunun alt yapısını özellikle ithalat ve ihracattaki deniz taşıma kısmına kendini uyarlayıp oradaki artacak paydan kendine almak zorunda. Her meclis üyesi seçilecek arkadaş, kendi meslek grupları içerisinde çalışmalar yapmalı. Bundan sonra sandığa oy vermeye getirecek bir çalışma sürdüreceğiz. Biz tabi 6 aydır çalışıyoruz. Kapsamlı bir ekip olarak çalışıyoruz.”

'ULAŞILABİLİR BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GETİRECEĞİZ'

Başkan Adayı Çakır, seçimi kazanmaları halinde ulaşılabilir bir yönetim anlayışı getireceklerinden söz etti. Sektörün sorunlarının bir takvimle çözülebileceğini kaydeden Çakır, “Değişim grubu bir ekiptir. Bu çalışmalar tamamen ekip çalışmasıdır. İnşallah o gün dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. Seçim sonrasında yönetime geldiğimizde yapacaklarımızı açıklıyoruz. Bugün burada üyelerimizin bir kısmı ile projelerimizi paylaşmış olacağız. Bizim için daha geniş bir kitleye ulaşmak için iyi bir fırsattır bu toplantı. Bugün en iyi şekilde bu fırsatı değerlendireceğiz. Üyelerimizin ihtiyaçları farklı farklı. Balıkçının farklı ihtiyacı var, su sporcusunun farklı ihtiyacı var. Daha sonra armatörün ve gemi inşaa sektörünün ihtiyaçları farklı. En önemlisi; ulaşılabilir bir yönetim anlayışını getirmeye çalışacağız. Sektörümüz krizde, sorunlar çokça birikmiş durumda. Bunları bir çözüm takvimine bağlayacağız. El birliği ile sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Samimi ve iyi iletişim kurarak üyelerimizle böyle bir hizmet anlayışı getireceğiz. Deniz Ticaret Odasıüyelerinin de var olduğunu hissettiren bir çalışma getireceğiz. Deniz Ticaret Odası'nın varlık sebebi üyelerdir. Bu anlayışla çalışacağız. Projelerimiz var." ifadelerini kullandı.

'ÜYELERİMİZ DEĞİŞİM ZAMANI DİYOR'

Çakır, Deniz Ticaret Odası üyelerinin büyük çoğunluğu değişim istediğini söyledi. Başkan Adayı Çakır sözlerini şöyle tamamladı: “Altı aylık bir süreçte 'denizciliğimizde değişim yapalım' dedik. Bu düşüncemiz sektörümüzün geniş kitlesi tarafından kabul gördü. Artık üyelerimiz 'değişim zamanı' diyor. Bu değişimi 9 Mayıs'ta sandığa gelip tercihlerini yaparak değişimin önünü açacaklar. Kurumsal desteklerin yanında firmalardan üyelerden büyük bir destek aldık. Seçim sürecimizde kalan süreyi iyi değerlendirerek güzel bir sonuç almayı planlıyoruz."

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ KENDİNİ BİZE ANLATACAK

Toplantı sonunda bir gazetecinin sorduğu, "Piri Reis Üniversitesi'ne Deniz Ticaret Odası'nın Gelirlerinden pay aktarmaya devam edecekmisiniz?" sorusuna cevap veren İMEAK DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır şunları kaydetti; "Piri Reis Üniversietsi'ne Deniz Ticaret Odası'nın gelirlerinin büyük çoğunluğu aktarılıyor. Yönetime geldiğimiz zaman bu konuyu üyelerimize soracağız. Piri Reis Üniversitesi'nin ülkemize, denizciliğe ve sektöre katkısını inceleyeceğiz. Herşeyden önemlisi Piri Reis Üniversitesi ilk önce kendisini bize anlatacak. Eğer üniversitenin katkısının önemli olduğuna karar verirsek, Piri Reis Üniversitesi'ne verilen para helal olsun diyeceğiz ve destekleyeceğiz" dedi.

PROJELERİ 30 BAŞLIKTA TOPLADI

Oruç Reis Denizciler Kulubü (ODEK) tarafından düzenlenen "Genç Denizciler Başkan Adaylarına Soruyor" başlıklı toplantıda konuşan, İMEAK Deniz Ticaret OdasıBaşkan Adayı Salih Zeki Çakır, seçimi kazanmaları halinde hayata geçireceği projeleri 30 başlıkla açıkladı.

SALİH ZEKİ ÇAKIR'IN PROJE BAŞLIKLARI ŞÖYLE;

- İyi Yönetişim

- Meslek Komiteleri yeniden düzenlenecek

- Mavi Hat hayata geçirilecek /444 0 DTO

- Acil Durum Kriz Masası Kurulacak

- DTO Üyelerine Sosyal Avantaj Sağlanacak

- 2023 Hedefleri revize edilecek / Çoğulcu katılım sağlanacak

- Düşünce havuzları oluşturulacak / Think Tank

- Denizcilik stratejik sektörler arasına sokulacak

- Denizcilik Sektörü Envanteri çıkarılacak

- İstanbul, Oslo, Londra gibi Süper Deniziclik Merkezi yapılacak

- Bilgi Paylaşım Platformu Kurulacak

- DTO yurtdışı temsilcilikleri açılacak / Potansiyel limanlarda DTO Yurtdışı temsilcilikleri oluşturulacakl

- Hedef pazarlara yurtdışı geziler düzenlenecek

IMO'da ilişkiler güçlendirilecek - Uluslararası alanda güçlü temsil sağlanacak - Uluslararası örgütler ile temas sağlanacak

- STÖ'ler ile eşgüdüm sağlanacak

- Sektörel standarlar ve ilkeler belirlenecek

- Küçük firmaların güç birliği oluşturulmasını sağlayacak çalışmalar yapılacak - Birleştirimesi için teşvik edilecek - Kümelenme yapılacak

- Firmaların finans sorunları konusunda çalışma grubu oluşturlacak

- AB ve diğer uluslararası fonların sektöre kazandırılması sağlanacak

- İngiltere'de BDI, Norveç'te IMAREX gibi Türkiye'de de MEDFEX kurulması sağlanacak. Bölgesel Navlun Borsası Oluşturulacak

- Türk Bayrağına dönüş özendirilecek

- Sektörün projesi olan, koster filosunun yenileme projesi hayata geçirilecek - (Sektörün olmazsa olmazıdır)

- İç sularda taşımacılığın geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak

- Lobi çalışmaları için Deniz Dostluk Grubu  kurulacak

- Sektörün imajını düzenlemek için Medya alışmaları yapılacak. Uluslararası Ödül Törenleri desteklenecek

- Amatör Denizcilik teşvik edilecek

- Denizcilik endüstrisinin yeni stratejisi belirlenecek / Milli Simülatör Projesi hayata geçirilecek - Uygulama merkezlerine kaynak aktarılacak

-  Deniz Teknolojileri Ar-Ge ve Uygulama Merkezi kurulacak - Uluslararası Marka oluşturulması sağlanacak

- Katılımcı, Dinleyen, hesap verebilen, porje üreten, sorun çözen, hizmet odaklı, paydaşları ile iyi ilişki kuran Deniz Ticaret Odası olacaklarını kaydetti.

1.20130427152136.jpg

9.20130427152154.jpg

6.20130427152209.jpg

8.20130427152224.jpg

10.20130427152240.jpg

7.20130427152300.jpg

2.20130427152310.jpg

3.20130427152319.jpg

4.20130427152330.jpg

5.20130427152339.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim