• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Salyazı Havalimanı için geri sayım başladı

Salyazı Havalimanı için geri sayım başladı
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, 285 milyon TL bütçeli Gümüşhane-Bayburt Salyazı Havalimanı projesinin 2017 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, 285 milyon TL bütçeli Gümüşhane-Bayburt Havalimanı projesinin 2017 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Köes yaptığı açıklamada Gümüşhane ve Bayburt’un yıllardır hayalini kurduğu havalimanı projesinin artık gerçekleşmek üzere olduğunu hatırlatan Köse, “Gümüşhane ve Bayburt’ta yıllardır havalimanı hayali kuruluyor. Bu hayal artık gerçek oluyor. Yüksek Planlama Kurulu kararıyla Gümüşhane-Bayburt Havalimanı projesi 2017 yılı yatırım programına alındı. 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde, Milletvekillerimiz Osman Akgül ve Cihan Pektaş adaylıkları döneminde Gümüşhane’nin bu hayalini gerçeğe dönüştürebilmek için oldukça büyük gayret gösterdiler. 30 Ekim tarihinde dönemin Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyetle birlikte Köse ilçemizdeki havalimanı yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan değerli milletvekillerimiz seçimden sonraki dönemlerde de Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ında destekleriyle projenin bir an önce hayata geçirilmesi için olağanüstü bir çaba gösterdiler” dedi.

Projenin toplamda 285 milyon TL bütçe ile tamamlanacağını ve bu yıl proje için 28,5 milyon harcama tutarı belirlendiğini kaydeden Köse, “Projeden komşu ilimiz, kardeş şehrimiz Bayburt’ta faydalanacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emekleri bulunan başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere, Yüksek Planlama Kurulu kararını ilk imzalayan Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a ve bütün bakanlarımıza, Milletvekillerimiz Sayın Osman Akgül ile Sayın Cihan Pektaş’a Gümüşhane’nin en büyük hayallerinden birisini gerçekleştirdikleri için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim