• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Samsun Gar-Mavi Işıklar Raylı Sistem Hattı 15 Ağustos’ta açılıyor

Samsun Gar-Mavi Işıklar Raylı Sistem Hattı 15 Ağustos’ta açılıyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, raylı sistemde Gar-Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampı’na kadar olan kısmın 15 Ağustos’ta hizmete gireceğini söyledi.

Samsun’da, Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik ilave hat ile raylı sistem 30 kilometreye çıkacak ve vatandaşlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Tekkeköy ilçesine trenle gitme imkanına kavuşacak.

Yeni güzergahın açılışı hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Yurt, “Yeni tramvay hattının Gar Müdürlüğü ile Mavi Işıklar Rehabilitasyon Merkezi arsındaki bölüm 15 Ağustos tarihine kadar açılacak. 10 Ekim tarihinde ise bütün hat tamamlanacak. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu karamsar ortamda Türkiye’de her şeye rağmen güzel işler yapıldığını milletimize göstermek istiyoruz. Devamlı kötü olaylarla gündemi yaşamak yerine, ülkemizdeki her türlü sabotaja rağmen halkımıza güzel şeylerinden yapıldığını göstermek için uğraşıyoruz. 10 Ekim’de açacağımız bu hattın ilk etabını da Mavi Işıklar’a kadar olan bölümünü açacağız. Bu olayı, Türkiye’yi işgal hareketinin ilk ayı içerisinde gerçekleştiriyoruz. Samsun ve ülkemiz için güzel bir hizmet olan bu hattı kalkışmanın daha 1. ayında halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

“4 durak daha hizmete girecek”

Güzergahların peyderpey hizmete açılacağını ifade eden Yurt, “Bu güzergahın açılması beraber, tramvay hattının doğu istikametine Gar İstasyonu’ndan sonra Kılıçdede, Samsunspor, Doğupark ve Mavi Işıklar olmak kaydıyla toplam 4 durak daha hizmete girecek. Bu yeni hattın toplam uzunluğu 3 km’den fazla bir alan kapsıyor. Bundan sonraki aşamada da yeni güzergahların açılışı peyderpey gerçekleşecek. Bundan sonraki hedefimiz Örnek Sanayi’ye kadar olan kısmı halkımızın hizmetine sunmak. 15 Ağustos’tan 15 gün sonra da yeni güzergahımızı halkımızın hizmetine sunmaya çalışacağız. Fırsat buldukça, bitirdikçe yeni güzergahları etap etap hizmete sunacağız. Yeni hizmetlerin halkımıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim