• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Samsun'da yerli tramvay hizmete başladı

Samsun'da yerli tramvay hizmete başladı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattında hizmet veremeye başlayacak olan 2016 model yerli üretim ilk tramvay dün gece raya indirildi.

En son teknoloji ile Bursa’da üretilen “Panorama” model hafif raylı sistem aracı dün saat 15.00 sıralarından karayolu ile Samsun’a ulaştı. Üniversite-Tekkeköy hattı arasında 06:15-23.45 saatleri arasında yolcu taşımacılığı hizmeti veren hafif raylı sistem hattında yolculu seferlerin tamamlanmasının ardından, gar istasyonunda gerçekleşen operasyon ile Panorama raya indirilerek hafif raylı sistem hattına dahil edildi.

Gar İstasyonu bölgesinden Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Bakım ve İşletme binasına hareket eden tramvayda, Samulaş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, Samulaş İdari ve Teknik ekibi ile Durmazlar A.Ş. Raylı Sistemler Genel Müdürü Abdullah Bocan ve teknik kadrosu yer aldı. 5522 kodlu Panorama model Hafif Raylı Sistem aracının ilk rutin testlerine Samulaş ve Durmazlar ekibi hemen başlarken, Üniversite-Tekkeköy hattında yapılacak Performans testlerinin ardından hizmete alınacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugüne kadar çok büyük paralarla yurtdışından satın aldığımız tramvaylar artık kendi ülkemizde üretiliyor. Bir Makina Mühendisi olarak mekanik-elektronik ve yazılım sistemiyle yerli üretim olan Panorama model tramvayımızın imalatının Türkiye’de yapılmış olmasından, yerli üretim adına gurur duyuyorum. Samsun Adına gurur duyduğum diğer bir gelişme ise yerli tramvayımızda Samsun imzasının olması Samsun Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir firmamız yerli tramvayımızın 8 parçasını üreterek yapımcı firmaya vermiş ve tramvayın üretiminde kullanılmıştır. Bu gelişme en az yerli tramvay kadar bizleri mutlu etmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim