• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Şanlıurfa, toplu taşıma araçlarında hijyeni ön planda tutuyor

Şanlıurfa, toplu taşıma araçlarında hijyeni ön planda tutuyor
Türkiye’nin en uzun yol ağlarından birine sahip Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda vatandaşlara güvenli ve rahat olduğu kadar hijyenik ulaşım imkanı da sağlıyor.

Günlük ortalama 180 bin vatandaşın şehir içi ulaşımını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada konforlu, ekonomik, insana saygılı olduğu kadar hijyenik koşulları da göz önünde bulundurarak uygulamalarına devam ediyor. Bünyesindeki 330 araç ile çoğu güzergahta 24 saat esası ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerde vatandaşların da hassasiyetini ön planda tutarak hijyen çalışmalarını sıklaştırdı.

Büyükşehir, sıcak iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla oluşabilecek mevsimsel gribal enfeksiyonların olası bir şekilde vatandaşları etkilememesi için sefer saatleri dışında bünyesindeki atölyelerde beklettiği araçlarında hijyen ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Hijyen çalışması 4 aşamadan oluşuyor

15 günlük periyotlarla gerekleştirilen uygulama ilk olarak araç içi temizliği ile başlıyor. Birinci uygulamanın ardından toplu taşımada kullanılan araçlar su ve köpüklerle yıkanarak özel cihazların da yardımı ile kurulanıyor. Üçüncü uygulamada ise temizlik personellerince araçların tüm iç kısımları steril özelliği bulunan sıvılarla temizleniyor. Tüm bu işlemlerin ardından araçlar son olarak içerisinde insan sağlığına zararlı olmayan tıbbi ilaçların püskürtülmesi ile tamamen dezenfekte hale getiriliyor. Belirli bir süre bekletilen araçlar ardından toplu taşımada tekrardan vatandaşların hizmetine sunuluyor.

sanliurfa-toplu-tasima-araclarinda-hijyen-on-planda-tutuluyor-2.jpgsanliurfa-toplu-tasima-araclarinda-hijyen-on-planda-tutuluyor.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim