• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Sapro ‘Sosyal Sorumluluğu’nu belgeledi

Sapro ‘Sosyal Sorumluluğu’nu belgeledi
Sapro, sahip olduğu kalite belgelerine SA8000’i de ekledi. Bu belge çalışanların sosyal haklarının korunduğunu ve Sapro’nun sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini gösteriyor

Odak noktasına kalite ve güveni koyan ıslak mendil uzmanı Sapro, sahip olduğu belgelerle bu konuda katettiği yolu gözler önüne seriyor. BRC ve IFS belgelerine sahip Türkiye’de tek firma olan Sapro, FSC, PEFC ve AISE kalite sertifikaları ile de hem çevreye olan duyarlılık, hem de sürdürebilirlik anlamında tek firma. Sapro, bu belgelere SA8000’i de ekleyerek bu kez sosyal sorumluluk ve çalışanların sosyal haklarının korunması konusunda da öncü olduğunu gösterdi.

Türkiye’de bu belgeye sahip 10 firma olduğu belirtilirken; Sapro, Türk kozmetik sektöründe bu belgeyi alan ilk firma oldu. SA8000 belgesi, zorunlu ve çocuk işgücü, iş sağlığı, iş güvenliği, örgütlenme özgürlüğü, toplu pazarlık, ayrımcılık, disiplin uygulamaları, çalışma saatleri, ücretler ve yönetim sistemleri gibi konularda dünya standartlarına uyum sağlandığını gösteriyor. 

Sapro, ürün ve hizmetleri ile üretiminin her aşamasında doğal hayatı muhtemel etkilerden koruduğu için de ocak ayında Operational Clean Sweep (OCS) sertifikası ile ödüllendirilmiş ve bu ödülü Türkiye’de alan ilk firma olmuştu.

1997 yılında Ceyhun Zincirkıran ve Mehmet Gündoğdu ortaklığı ile kurulan ıslak mendil sektörünün lider firması Sapro, İSO’nun açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 457, TİM’in açıkladığı İlk 1000 İhracatçı Firması listesinde 221’inci sırada bulunuy

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim