• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesi 48 ayda tamamlanacak

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projesi 48 ayda tamamlanacak
stanbul’da Sefaköy (Küçükçekmece) – Başakşehir arasında yapımı planlanan Havaray projesinde48 ayda tamamlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) internet sitesinde Sefaköy-Başakşehir arasında yapılacak olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığı duyuruldu. Sefaköy – Halkalı – Başakşehir Havaray Hattı yaklaşık 15 km uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş hattından oluşacak

Söz konusu havaray hattının başlangıç noktası, Söğütlüçeşme – Beylikdüzü Metrobüs hattına entegre olacak şekilde Sefaköy’den başlayıp kuzey istikametinde Halkalı Caddesi ve Hürriyet Bulvarı’nı takip ederek Kuzeye uzanarak Fatih Terim Stadyumu’nda sona ereceği kaydedildi. Raylı yol uzunluğu yaklaşık olarak 15 km uzunluğunda olacak.

Trafik rahatlayacak

Raylı sistem ve kara yoluyla gelen Sefaköy, Halkalı ve Başakşehir yönlerindeki yoğun trafik akışı özellikle sabah ve akşam saatlerinde oldukça yoğun bir biçimde yaşandığı dile getirilen açıklamada. Beylikdüzü, Bakırköy istikametine otobüs ve diğer araçlarla taşınması, mevcut trafiği önemli ölçüde aksattığı gibi E5 otoyolunu da çalışmaz hale getirmektedir. Bu önemli trafiğin havaray sistemine alınmasıyla, hem normal trafik rahatlayacak ve hem de Sefaköy – Halkalı civarı ve Halkalı Caddesi nefes aldıracağı öngörülüyor.

Beylikdüzü – Söğütlüçeşme Metrobüs hattı, Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu 2. Etabı olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, yapılması planlanan Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Köyü metrosu, bu ulaşım ağının en önemli bölümlerini teşkil edecek.

48 ayda tamamlanacak

“Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı” iş akımı proje ve inşaat olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Proje ve inşaatın tamamlanması ile birlikte tesis işletmeye alınıp halkın kullanımına sunulacak. Proje ve inşaat süresi toplam 48 ay olarak planlanmış durumda.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı duyuruya göre;

“İstanbul ili Küçükçekmece, Başakşehir ilçesi Sefaköy (Küçükçekmece) – Başakşehir arası mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafıdan yapılması planlanan Sefaköy Halkalı Başakşehir Havaray Hattı projesi ile ilgili olarak İstanbul Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim