• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

SGHM'den ABD ve İngiltere'nin yasağına ilişkin açıklama

SGHM'den ABD ve İngiltere'nin yasağına ilişkin açıklama
ABD'nin Türkiye'den uçuşlarında uyguladığı kabin yasağı 7 ay, İngiltere'ninki ise 3 ay sürecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), ABD uçuşlarında yasak uygulamasının 14 Ekim 2017'ye kadar, İngiltere uçuşlarında ilk etapta 90 günlük bir süre için geçerli olacağını bildirdi. Öte yandan yasağın kalkması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

SHGM, "İlgili devlet kurumlarımız teknik ve diplomatik düzeydeki muhataplarıyla görüşmeleri sürdürmekte olup ülkemizin yasak listesinden çıkartılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır" açıklaması yaptı.

SHGM'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) 21 Mart 2017 tarihinde yayımladığı Acil Durum Değişikliği Tebliği ile aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın da bulunduğu 10 havaalanından ABD’ye gerçekleşen direkt uçuşlarda cep telefonu ve akıllı telefon boyutundan büyük elektrikli cihazların taşınmasını yasaklamıştır. Medikal cihazlar taşınmaya devam edilebilecektir. Uygulamanın 25 Mart 2017 tarihi itibariyle başlatılması istenmektedir. Uygulamanın 14 Ekim 2017’ye kadar süreceği duyurulmuştur.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı da ABD’yi takip ederek benzer şekilde yasakların 25 Mart 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm ülkemizden gerçekleşen tüm İngiltere uçuşlarında uygulamaya konulacağını 21 Mart 2017 tarihinde duyurmuştur. Uygulama ilk etapta 90 günlük bir süre için geçerli olacaktır.

İlgili devlet kurumlarımız teknik ve diplomatik düzeydeki muhataplarıyla görüşmeleri sürdürmekte olup ülkemizin yasak listesinden çıkartılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır."

Öte yandan bazı firmalar yasağı şimdiden uygulamaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim