• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

SHGM Malezya ile anlaşmayı yeniledi

SHGM Malezya ile anlaşmayı yeniledi
Türkiye ile Malezya arasında haftada 14 olan sefer sayısını 32'ye çıkartan mutabakat zabtı imzalandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) ev sahipliğinde, Avanos'ta bir otelde gerçekleştirilen, "D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Genel Müdürler ve Uzmanlar 10. Toplantısı"nın son gününde, Türkiye ve Malezya arasında imzalanacak mutabakat zaptı için tören düzenlendi.

Törende konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye ile Malezya'nın birbirine yakın iki dost, diplomatik anlamda yakın iki ülke olduğunu, anlaşmayla da söz konusu dostluğu havadan bağladıklarını söyledi.

Atılan imzaların iki ülke arasındaki sefer sayısını yaklaşık iki katına çıkardığını belirten Ekşi, "Şu anda haftada 14 olan sefer sayısını 32'ye çıkartmış olduk. Dolayısıyla Türkiye ve Malezya arasındaki hava taşımacılığını yaklaşık iki kat fazlasına çıkartmış olduk. İnşallah, her iki ülkenin havalimanları bunu en kısa sürede hayata geçirir." dedi.

Ekşi, D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı'nın sorunsuz tamamlandığını ifade ederek, "Üyelerinin Müslüman olduğu 8 ülkenin bir araya geldiği bu toplantı, sivil havacılık alanında ilişkileri görüşmeye yardımcı oldu. Burada oldukça faydalı bilgiler paylaşıldı. Bu tür birliktelikler ticari anlamda da ilerlemeye katkı sağlayacaktır. Toplantıya katılan 100'e yakın katılımcı Kapadokya'yı yakından görme şansını yakaladı. Bazıları yeniden gelmeyi düşündüğünü belirterek bölgeye hayranlığını ifade etti" diye konuştu.

Konuşmanın ardından her iki ülkenin sivil havacılık yetkilileri mutabakat zaptını imzaladı.

Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan yetkililerin katıldığı iki gün süren toplantıda, üye ülkelerin sivil havacılık endüstrisi, sektör yönetici ve temsilcileri ağırlandı. D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanındaki ilişkileri geliştirmek, iş birliği imkanlarını genişletmek hedefiyle yapılan toplantıda, "hava seyrüsefer ve hava trafik yönetimi", "ticari sorunlar", "havacılık güvenliği" ve "havacılık eğitimi" gibi konular ele alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim