• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

SHGM'den kış saati uyarısı

SHGM'den kış saati uyarısı
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Bakanlar Kurulu Kararı ile kaldırılan kış saati uygulamasıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Yurt dışı uçuşlarında saatlerin geri alınmayacak olması nedeniyle saat farklılığından yolcuların etkilenmemesi adın bazı önlemlerin alındığı belirtildi.

Bilgi mesajı gönderilmesi ve şirketlerin web sitelerinden bilgilendirme yapılması önlemlerinin alındığı belirtlen açıklamada acenteler üzerinden bilet alan yolcuların uçuş saatlerine dikkat etmeleri istendi.

SHGM'den yapılan açıklama şöyle;

Bilindiği üzere 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kış saati uygulaması kaldırılmış olup, bugüne kadar alışılageldiği şekilde saatlerin bir saat geriye alınmayacak olması nedeniyle 30 Ekim 2016 tarihinden sonra gerçekleştirilecek dış hat uçuşları, saat farklılıklarından dolayı bu değişiklikten etkilenecektir.

Yolcularının bu karar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için havayolu işletmelerimiz tarafından, “Rezervasyon kayıtlarında iletişim bilgisi olan yolculara bilgilendirme mesajı gönderilmesi” ve “İşletme web sitelerinde bilgilendirme yapılması” şeklinde önlemler alınmıştır.

Bununla birlikte biletlerini acenteler üzerinden alan yolcuların sıkıntı yaşayabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle yolcuların uçuş saatlerini, seyahatleri öncesinde kontrol etmeleri herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için önem arz etmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim