• BIST 10179.37
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Sigarayı Bırakmada Elektronik Sigara Nasıl Etki Eder

Sigarayı Bırakmada Elektronik Sigara Nasıl Etki Eder
Elektronik sigara, daha zararlı olan ve nikotin miktarı oldukça fazla olan normal sigaralara oranla daha az zarara sahip olması nedeniyle sık tercih edilmektedir.

Elektronik sigaranın işlevini yerine getirebilmesi için gerekli olan elektronik sigara likidi sayesinde duman yerine buhar oluşturulmaktadır. Bu buhar içerisinde az miktarda nikotin bulunduğundan dolayı sağlık açısında fazla bir zarar oluşturmamaktadır. Sigara ve tütün ürünlerini bırakmasında ki etki ise bu şekilde meydana gelmektedir. Elektronik sigara tüketicileri bir nevi pasif içici olarak bilinmektedirler. Olumsuz sağlık durumlarının meydana gelmemesi için nikotin ayarlaması düzgün şekilde yapılmalıdır.

Elektronik Sigara Sağlık Açısından Hangi Hastalıkları Meydana Getirmektedir?

Günümüzde yoğun olarak tercih edilen elektronik sigara içerisinde az miktarda olsa bile nikotin bulundurduğundan dolayı bazı hastalıkların da öncüsü olmaktadır. Fakat bu hastalık durum riski diğer normal sigaralarda daha fazla olmaktadır. İnternet siteleri üzerinde bulunan elektronik sigara sağlık açısından riskleri makalelerinde de belirtildiği gibi elektronik sigara bazı durumlarda kanser riskini de ortaya çıkardığı Sağlık Bakanlığı tarafından açık bir şekilde dile getirilmiş durumdadır. Elektronik sigara içerisinde bulun e-likit in doğru bir şekilde doz ayarlaması yapılmadığı takdir de nefes darlığı başlangıç olarak bazı sağlık sorunlarını da ortaya çıkarmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim