• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Sığınmacılar için Çeşme'de transfer alanı oluşturuluyor

Sığınmacılar için Çeşme'de transfer alanı oluşturuluyor
İzmir'in Çeşme ilçesinde, geri kabul anlaşması gereği Sakız Adası'ndan gelecek sığınmacılar için yapımına başlanan transfer alanındaki çalışmaların önemli bir bölümü tamamlandı.

Türkiye ve AB'nin denizlerde can kaybının önüne geçilmesi, Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyeliler için güvenli, yasal yol açılması amacıyla üzerinde uzlaştığı plan kapsamında, 20 Mart sonrası Türkiye'den Avrupa'ya geçen göçmenlerin geri kabulü için Ege kıyılarındaki çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Çeşme'de anlaşma gereği sığınmacıların kayıt altına alınacağı alanın altyapı çalışmaları önemli ölçüde bitirildi.

Ulusoy Limanı içerisinde bin 500 metrekarelik alanda yapılan çalışmalarda, kabul alanının tel örgü direkleri, su ve elektrik hattı tamamlanırken, alanın düzleştirme çalışmaları devam ediyor.

Geri kabul alanında iki parmak izi okuma çadırı, dört tuvalet, Göç İdaresine ait kayıt çadırı, iki sağlık çadırı, bir iaşe çadırı olacak.

İzmir'in Çeşme ilçesine getirilmesi planlanan sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından belirlenen kamplara gönderilecek.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sakız Adası'ndan getirilen sığınmacılar Ulusoy Limanı içindeki transfer alanında kayıtları alınıp sağlık kontrolü yapıldıktan sonra kamplara gönderilecek. Mümkün olduğunca konaklamaya gerek olmadan bu işlemlerin yapılması planlanıyor." dedi.

Dalgıç, alanda sığınmacıların parmak izi kayıtlarının alınacağını, kayıt işlemlerinin yapılacağını ve sağlık kontrollerinden geçirileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim