• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Sikorsky, Eclipse yatırımını tamamladı

Sikorsky, Eclipse yatırımını tamamladı
Eclipse Aerospace, bugün, Sikorsky’nin Eclipse Aerospace’ye yaptığı sermaye yatırım işleminin tamamlandığını duyurdu.

Sikorsky-Eclipse sermaye yatırımını tamamladı

Eclipse Aerospace, bugün, Sikorsky’nin Eclipse Aerospace’ye yaptığı sermaye yatırım işleminin tamamlandığını duyurdu.

Eclipse Aerospace mühendisleri ve teknik ekibinin bilgi ve tecrübesi Sikorsky’nin kaynakları ile birleşerek havacılık dünyasında yeni bir sayfa açıyor. Bu ortaklıkla Eclipse Aerospace ayrıca Sikorsky’nin küresel tedarik zinciri ve parça dağıtım sistemi gibi geniş altyapı imkanlarından da faydalanma olanağına sahip oluyor.

Eclipse Aerospace – Sikorsky ortaklığı ile çok hafif çift motorlu jet Eclipse 500’ün üretimine yeniden başlama planlarına da önemli katkı sağlanmış oluyor.

Eclipse Aerospace’in kurucu ortaklarından olan EA Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin de sermaye yatırımını şöyle değerlendirdi: “Bu ortaklık Türk girişimciliğinin son yıllarda ne kadar geliştiğinin bir kanıtıdır. Türk sermayesiyle tekrar hayata gecen Eclipse Sikorsky'nin de desteğiyle üretime geçip pazarını hızla büyütecektir. Havacılık dünyasında yeni bir dev oluşuyor.”

Sikorsky Strateji ve Sinerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Cherry: “Eclipse Aerospace yönetimi Sikorsky’nin kaliteli ürün ve müşteri hizmetlerinin önemi konularındaki tutkusunu paylaşıyor. Bu sermaye yatırımını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve Eclipse’le birlikte çalışmaya başlamak ve çift motorlu çok hafif jetini üretme planlarına destek vermek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Eclipse Aeropspace hali hazırda çift motorlu Eclipse 500 uçaklarının upgrade işlemlerini gerçekleştiriyor ve sahiplerine teslim ediyor. Dünyanın ilk çift motorlu çok hafif jeti olan Eclipse 500, uygun fiyatı ve operasyonel kabiliyetleri ile en çok tercih edilen hafif jet olmaya devam ediyor. En yakın rakibinden yüzde 40 daha az yakıt harcayan Eclipse 500 şu anda dünyada 260 kişi tarafından kullanılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim