• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Simülatörle Hava Trafik Kontrolü Eğitimi

Simülatörle Hava Trafik Kontrolü Eğitimi
AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrol Bölümü eğitimlerinde kullanılan ve hava alanını 360 derece görebilme imkanı sunan hava trafik meydan simülatöründe tüm uçak tipleri...
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrol Bölümü eğitimlerinde kullanılan ve hava alanını 360 derece görebilme imkanı sunan hava trafik meydan simülatöründe her türlü uçak tipi, hava olayı, hava yolu şirketi, arızalar ve acil olaylar canlandırılabiliyor.
 
AÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, yaptığı açıklamada, meydan simülatörünün hava alanındaki bütün faaliyetlerin hava trafiği açısından simüle edilebildiği bir araç olduğunu kaydetti.
 
"Bu simülatörü üniversite eğitimi amacıyla kullanan tek üniversiteyiz" diyen Prof. Dr. Cavcar, şöyle konuştu:
 
"Bu öğrecilerimizin hava trafik kontrolörü olarak yetişebilmesi için verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Öğrencilerimiz için havaalanında hava trafik kontrolörünün yaşayacağı her türlü olay canlandırılıyor. Her türlü uçak tipi, hava olayı, hava yolu şirketi, arızalar ve acil olaylar canlandırılabiliyor. Öğrenciler, her türlü olay karşısında neler yapabileceğini öğreniyor. Bu simülatör, bilimsel araştırma için de kullanılıyor. Buradaki farklı havaalanlarının, farklı şekilde simülasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Yeni bir uçak modelinin hava trafiği içindeki davranışlarını inceleyebiliyoruz." 
 
"Hava trafik kontrolörü birçok uçağı kontrol etmek durumunda"
 
Prof. Dr. Cavcar, Hava Trafik Kontrol Bölümü'nün ön kayıtla öğrenci aldığını ve kayıtların 19 Ağustos'ta başlayıp 20 Ağustos'ta sona ereceğini bildirdi.
 
Daha sonra başvuru yapanların çeşitli sınavlardan geçirileceğini anlatan Prof. Dr. Cavcar, şunları söyledi:
 
"Her yıl 15 öğrenci alıyoruz. Bu simülatörde her öğrenciye, birer öğretim görevlisi eğitim veriyor. Hava trafik kontrolörlüğü stresli bir meslek. Uluslararası havacılık kuralları gereği belirli sağlık şartlarının sağlanması gerekiyor. Öğrenciler, bu ön kayıtlar esnasında özellikle strese yönelik testlerden geçiriliyor. Hava trafik kontrolörü bir hava sahasında ve hava alanında birden çok uçağı kontrol etmek durumunda. Pilot bir uçaktan sorumluyken, hava trafik kontrolörü 10-20 uçaktan aynı anda sorumludur. Bu gibi testlerden geçen uygun adaylar bölüme girmeye hak kazanıyor."
 
Prof. Dr. Cavcar, mezunlarının Devlet Havayolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde, Türk Hava Kurumu tarafından işletilen meydanlarda görev yaptığını ve hiçbirinin işsiz kalmadığını da sözlerine ekledi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim