• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Sırbistan'la ulaşımda işbirliğine gidilecek

Sırbistan'la ulaşımda işbirliğine gidilecek
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda müteahhitlik alanında elde ettiği başarının, Sırbistan'daki altyapı inşaatlarında başarılı kullanılacağına inandığını ifade etti.

"THY İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda müteahhitlik alanında elde ettiği başarının, Sırbistan'daki altyapı inşaatlarında başarılı kullanılacağına inandığını ifade etti.

Bakan Yıldırım, Sırbistan Devlet Bakanı Suleyman Uglyanin ile makamında biraraya geldi. Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım, iki ülke bakanlıklarının çalışmalarıyla ulaştırma ve haberleşme alanlarında işbirliğine gideceklerini söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldırım, Türkiye ile Sırbistan arasında karşılıklı yatırım imkanlarının da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. İki ülke arasında kısa süre önce vizelerin kaldırıldığını, bu sayede ilişkilerin geliştirilebileceğini belirten Yıldırım, bu sayede iki ülke insanının birbirlerine yönelik önyargılarının ortadan kaldırılabileceğine işaret etti. Yıldırım, "Türkiye'nin son 10 yılda müteahhitlik alanında elde ettiği başarının Sırbistan'daki altyapı inşaatlarında başarılı kullanılacağına inanıyorum. Bu alanda işbirliği geliştirebiliriz. Müşterek yapabileceğimiz çok iş olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Sırbistan Devlet Bakanı Uglyanin de, Türkiye'ye işbirliği talepleriyle geldiğini belirterek, bu çerçevede Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu ile dün bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve THY ile Sırbistan Havayolları arasında işbirliği yapılabileceğini söyledi. İşbirliği konusunda Türkiye'den ve özellikle Ulaştırma Bakanlığı'ndan talepleri olduğunu ifade eden Uglyanin, Bakan Yıldırım'dan Karadağ Ulaştırma Bakanı'nı arayarak, işbirliği projelerine katılması davetinde bulunmasını da istedi.

Bir Boşnak olarak ülkesi için yapacağı çalışmalardan mutluluk duyacağını dile getiren Uglyanin, Başbakanlarının da Mayıs'ta Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini bildirdi. Uglyanin, Türkiye'nin yardımlarından öte özellikle altyapı ve yol inşası tecrübelerinden yararlanmak istediklerini vurguladı. Ulaştırma Bakanlığı'nın Türkiye'de teknoloji ve ulaştırma alanlarında kalkınma için önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Uglyanin, bu çalışmaları Sırbistan'dan hayranlıkla izlediğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim