• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Solotürk, İzmit'te gösteri yapacak

Solotürk, İzmit'te gösteri yapacak
Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımı olan 'Solo Türk', 28 Haziran İzmit'in Kurtuluş Günü kutlamaları kapsamında kentte gösteri yapacak.

Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımı olan, F-16 savaş uçağını kullanarak yaptığı tek kişilik hava akrobasisi ise izleyenlerin adeta nefesini kesen, Solo Türk’ bugün 16:30’da gösteri yapacak. Bu gösteri öncesi bugün prova yapıldı. Provayı çok sayıda vatandaş büyük bir ilgiyle takip etti. Solo Türk grubunun gösterisi yarın 16.30'da İzmit Marina sahilinde gerçekleşecek. Bu muhteşem gösteriyi kaçırmayın.

PİLOTLAR, MUHTEŞEM GÖSTERİYE HAZIR

Deneme uçuşu öncesi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğanla bir araya gelen ekip, uzun uzun sohbet ederek Solo Türk ekibi gösterileri ve ekipleri hakkında Başkan Doğan’a bilgi verdi. 2 Pilot, 2 Basın Halkla İlişkiler, 9 Uçak Bakım personeli olmak üzere toplam 13 kişilik seçilmiş bir ekipten oluşan Solo Türk, Türk Hava Kuvvetlerinin, kuruluşunun 100'üncü yılında Türk milletine armağanı olarak kuruldu. Ziyarette konuşan Pilotlar, Yusuf Kurt ve Erhan Güner, “Solo Türk, Türk Hava Kuvvetlerinin envanterindeki en modern savaş uçağı olan F-16 ile Hava Kuvvetlerinin kudret ve kabiliyetini, personelinin disiplinli ve özverili çalışmalarını izleyiciye estetik bir yaklaşımla sunan gösteri ekibidir” dedi. Türk Hava Kuvvetlerimizin F16 ile Kocaeli de ilk defa gösteri yapacak olmasından dolayısıyla da ayrıca heyecan duyduklarını belirten ekip, ağırlayıp böyle bir imkânı kendilerine sağladıkları için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkürlerini ilettiler.

TÜM İZMİTLİLERİ BEKLİYORUZ

Solo Türk ekibini şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Doğan, “Biz asker bir milletiz. Her zaman Türk askerimizle gurur duyduk, onur duyduk. Gösterimiz yaklaşık bir haftadır gündemde ve şehirde gösteriyle ilgili büyük bir coşku ve ilgi var. Biz millet olarak oluşumumuzdan bu zamana kadar büyük badireler yaşadık, ama bu badireleri hem ulusumuzun gücü, asker millet olmanın özellikleri hem de vatana millete olan bağlılıklarımız sayesinde atlatmışızdır. Tabi ki bu tür kurtuluşları yaşamamak için bu duruma düşmemek lazım bu sebeple her zaman güçlü her zaman caydırıcı olmak durumdayız. Bu doğrultuda Türkiye’miz son 10-15 yıldır farklı bir atmosferde ilerliyor. Ülkemizin gücünü, askerimizin gücünü herkes görüyor” diyerek tüm İzmitleri nefes kesen bu özel gösteriyi izlemeye davet etti.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim