• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı Projesi ÇED süreci başladı

Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı Projesi ÇED süreci başladı
İstanbul B. B. Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı Projesi ÇED süreci başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan, Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı Projesi için toplam yatırım maliyeti 320.000.000 TL olarak belirlendi ve söz konusu projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

ÇED raporu Çmar Mühendislik Firması tarafından hazırlanan proje, öncelikli projeler arasında yer almıyor. Yapım ihalesi için 2019 yılından sonra hazırlık çalışmalarına başlanacak.

Proje ve fizibilite çalışmaları tamamlanmış bulunan Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı, halen inşaatı devam eden Üsküdar – Dudullu – Çekmeköy Metro Hattı’nı Sarıgazi – Sancaktepe – Sultanbeyli yönünde uzatmak amacıyla, Sultanbeyli’den Kurtköy Hızlı Tren İstasyonuna uzatmak üzere planlandı.

Ayrıca planlanan proje kapsammda mevcut Kadıköy – Kartal – Kaynarca Merkez hattı ile yapımı devam eden Kaynarca Merkez – Sabiha Gökçen ve Sabiha Gökçen – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Hatlarına ait araçlar için depo alanı da yer alacak.

Planlanan hat ilavesi ile proje ve fizibilite çalışmaları tamamlanmış olan Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Merkez Metro Hattı, Sultanbeyli’den Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu’na kadar uzatılacak olup, hat aynı zamanda bu noktada, Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı ile de bağlantı sağlayacak ve İstanbul’un şehirlerarası yolculuklan için önemli bir aktarma noktası da oluşturacak.

Bu güzergah, Üsküdar’da Marmaray İstasyonu ile Altunizade’de ise Metrobüs Hattı ile entegre olacak ve İstanbul’un ana toplu taşıma ağma bağlanacak.

Bunun yanında planlanan hat ilavesinin tamamlanması ile Üsküdar- Çekmeköy – Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren istasyonu hattı, Kurtköy istasyonunda Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ve yine gelecekte imalatı tamamlanacak olan Sabiha Gökçen Havalimanı – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu hattı vasıtası ile Marmaray ve Kadıköy – Kartal – Tuzla Metro Hattı ile de entegre olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim