• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

SunExpress, Almanya’daki filosunu küçültüyor

SunExpress, Almanya’daki filosunu küçültüyor
Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığındaki SunExpress, Almanya’da filosunu küçültme kararı aldı.

 

Alman medyasına açıklamada bulunan SunExpress CEO’su Paul Schwaiger, SunExpress Almanya’da uçak sayılarını 7’den 5’e indireceklerini söyledi.
 
Kış sezonunun zorlu geçeceğini belirten Schwaiger, iki uçaklarının kiralama sözleşmelerinin yıl sonunda biteceğini ve bu uçakların Antalya’da bakıma alınacağını, kış sezonunda bu durumu değerlendirerek, 5 uçakla bu dönem operasyonlarını gerçekleştireceklerini ifade etti.
 
Yaz kontratları tamam, ek uçaklar gelecek
 
Ancak 2013 yaz sezonunda Almanya filosuna yeniden 2 uçak daha  ekleyeceklerini kaydeden Schwaiger, yaz sezonu için tur operatörleri ile yaz sözleşmelerini tamamladıklarını ve yaz sezonu için son derece umutlu olduklarını söyledi.
 
Bakım merkezi Antalya oluyor
 
Almanya filosunun küçültülmesi ile Almanya’daki bakım ünitesinde 10-15 personelin azalacağını ve bu alanda yeni personel alımı yapacaklarını kaydetti. Schwaiger, uçak bakım ünitesinde Frankfurt ve Antalya arasındaki dengenin Antalya lehine bozulacağını ve bakımda Antalya merkezli çalışacaklarını bildirdi.
 
Berlin’de rekabet zor
 
Berlin’deki uçaklarını Köln’e kaydırdıklarını söyleyen Schwaiger, Berlin’de işlerin iyi gitmediğini, bu kentte Air Berlin ve Lufthansa gibi güçlü rakiplerle rekabetin zor olduğunu dile getirdi. Schwaiger, ek maliyetlerin yükünü kış sezonunda taşımanın zor olduğunu vurguladı.
 
Schwaiger, 2013 yaz sezonunda SunExpress’in filosuna yeniden 2 uçak eklenmesiyle ana firmalar THY ve Lufthansa’nın Frankfurt ve Düsseldorf’ta birer uçaklarını devreden çıkaracakları bilgisini de verdi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim