• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

SunExpress bu kış Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuşlarını artırıyor

SunExpress bu kış Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuşlarını artırıyor
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2017/18 kış sezonunu geçen yılın kış sezonuna göre toplamda yüzde 7’lik bir kapasite artışı ile satışa açıyor.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2017/18 kış sezonunu geçen yılın kış sezonuna göre toplamda yüzde 7’lik bir kapasite artışı ile satışa açıyor. SunExpress, Ekim sonu itibariyle başlayacak olan kış sezonunda, Türkiye ile Avrupa arasında uçuşlarını artırarak, merkezi Antalya ve aktarma merkezi İzmir’in yanı sıra, Anadolu’nun 6 şehrinden en fazla direkt uçuş gerçekleştiren lider havayolu konumu güçlendirmiş olacak. 

SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, bu kış sezonunda kapasite artışının yanı sıra uçuşlarına yeni destinasyonlar da eklediklerini belirterek, “Türkiye’ye olan uçuşlarda, geçen kış sezonuna göre toplamda yüzde 7 kapasite artışı gerçekleştirdik. Bu kış da her zaman olduğu gibi Almanya, Avusturya ve İsviçre’den en fazla uçuşu Türkiye’ye gerçekleştireceğiz” dedi. 

“2017/18 kış sezonunda merkezimiz Antalya’dan Avrupa’da 16 havalimanına direkt tarifeli sefer düzenleyeceğiz. Geçen kış sezonuna oranla Antalya’ya bu sene yüzde 15 daha fazla koltuk arz edeceğiz” diyen Bischof, şöyle konuştu: “Kış sezonunda Antalya’dan Avrupa’daki 16, iç hatlarda ise 9 kente haftada 150 karşılıklı sefer düzenleyeceğiz. İzmir’i tarifeli seferlerle hem iç hatlarda hem dış hatlarda en fazla destinasyona bağlayan hava yolu olarak, kış sezonunda İzmir operasyonumuzu Basel, Ordu-Giresun ve Zürih uçuşlarıyla güçlendiriyoruz. İzmir’den iç hatlarda 14, dış hatlarda ise 12 noktaya haftada karşılıklı 164 sefer düzenleyeceğiz.”  

Anadolu’dan Avrupa’ya yüzde 37 kapasite artışı 

Avrupa’dan Anadolu şehirlerine olan kapasitesini geçen kış sezonuna göre yüzde 37’den fazla artıran SunExpress, Anadolu’nun 6 kenti; Adana, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Samsun ve Trabzon’dan Avrupa’da 6 kente haftada 26 uçuş gerçekleştirecek. Kayseri ve Gaziantep’ten Avrupa’da Amsterdam, Düsseldorf, Frankfurt, Münih ve Stuttgart kentlerine, Adana’dan Düsseldorf, Frankfurt, Hanover ve Stuttgart’a direkt tarifeli uçuş imkanı sunacak. 

Bischof, bu kış sezonunda en fazla kapasite artışının Anadolu kentlerinden Avrupa’ya olan uçuşlarda gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaz sezonunda başlattığımız Adana – Hannover ve Kayseri – Amsterdam uçuşlarına bu kış sezonunda da devam edeceğiz. Bunun yanı sıra Kayseri – Münih arasında da yeni uçuş başlatıyoruz. Ankara’dan Düsseldorf’a gerçekleştirdiğimiz uçuşların sayısını artırıyoruz. Gaziantep’ten ise Frankfurt ve Stuttgart’a da direkt uçuşlar başlatacağız” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim