• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Süpersonik yolcu uçağı projesine büyük destek!

Süpersonik yolcu uçağı projesine büyük destek!
Denver merkezli bir girişim olan Boom, süpersonik yolcu pazarına giriyor.

Denver merkezli bir girişim olan Boom, süpersonik yolcu pazarına giriyor. Henüz proje aşamasında olan fikir için iki büyük havayolundan 5 milyar dolar değerinde niyet mektubu gönderildi.

webrazzi'de yer alan detaylara göre; Niyet mektubuna imza atan şirketlerden birisi Richard Branson‘ın sahibi olduğu Virgin Group. Bilindiği gibi Virgin havayolu şirketi olarak var olmasının yanında Virgin Galactic ile uzaya seyahati mümkün kılmaya çalışıyor. Virgin’in niyet mektubunda belirttiği rakam tam 2 milyar dolar. Kısacası Boom için her şey yolunda giderse, Virgin 10 adet uçak teslim alacak. Bunun dışında 15 adet uçak için niyet mektubu yazan Avrupa merkezli bir havayolu daha bulunuyor. Ancak şimdilik bu havayollarının adı telafuz edilmiyor, onlar da 3 milyar dolara tekabül eden bir niyet belirtmiş.

Her şey yolunda giderse, Boom ilk etapta 25 adet süpersonik yolcu uçağı üretecek ve uçak göklerdeki yerini alacak. Bununla birlikte Y Combinator başkanı Sam Altman da, girişime gelen 5 milyar dolarlık niyet mektuplarının Y Combinator tarihinde bir rekor olduğunu dile getiriyor. 11 kişilik tecrübeli kadrosuyla Boom, havayolları devlerini de ikna etmeyi başarmış ve bu yola baş koymuş gözüküyor. Ekibin büyük bir kısmı daha önce uçakların yapımında büyük tecrübe sahibi isimlerden ve aynı zamanda pilotlardan oluşuyor.

Virgin Group sözcüsü de niyet mektuplarını doğruladı. Boom’un şu anki yatırımcıları arasında Y Combinator, Sam Altman, Seraph Gro ve adı açıklanmayan bir dizi yatırımcı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim