• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

TAI Boeing'den 'Yılın Tedarikçisi Ödülü'nü aldı

TAI Boeing'den 'Yılın Tedarikçisi Ödülü'nü aldı
TUSAŞ/TAI, havacılık devi Boeing'den "Yılın Tedarikçisi Ödülü" aldı.

Uluslararası havacılık projelerinin küresel düzeyde rekabetçi ve önemli bir ortağı olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), 2006'dan bu yana çeşitli iş paketleriyle Boeing ile iş birliği yapıyor.

Boeing her yıl, tüm dünyada uzay ve havacılık materyalleri, teknolojisi ve hizmetleri alanlarındaki üstün performansları dolayısıyla küresel tedarik zincirinde bulunan 13 ayrı şirkete 13 farklı kategoride "Yılın Tedarikçisi Ödülü" veriyor.

Kaliteli ve zamanında teslimat performanslarıyla yeni iş paketlerinin alımına öncülük eden TAI, diğer tedarikçilere göre fark yaratmayı sürdürüyor. Geçen yılki performansıyla Boeing tarafından büyük beğeni ve takdir toplayan şirket, iddialı yükselişini somutlaştırdı.

Boeing'in stratejik hedeflerini destekleyen ve başarısına riskleri paylaşarak katkıda bulunan TAI, bu yıl "Alliance" kategorisinde Yılın Tedarikçisi Ödülü'nü almaya hak kazandı.

TAI, ödüle, 2 bin 500'ü ABD'de bulunan toplam 13 bin tedarikçi arasından uzandı. TAI'nin ödülünü, ABD'de düzenlenen törende, kurumun Genel Müdürü Temel Kotil aldı.

Kotil, ödüle ilişkin, "İlk defa bu ödülü almak Boeing ile olan iş birliğimizin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. İş birliğimize güç katan bu ödül Boeing ile ortaklığımızı taçlandırmıştır." ifadesini kullandı. 

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın da "Boeing olarak TAI ile endüstriyel iş birliğimizden, TAI'nin müşterilerimize olan desteğinden ve Türkiye'nin havacılık endüstrisinin kapasitesini ve kalitesini ilerletme çalışmalarından gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TAI'nin, kalite, zamanında teslimat performansları ve karşılanabilirlik hedeflerinde Boeing ile çalışan üstün performanslı bir tedarikçi olduğunu vurgulayan Sargın, Yılın Tedarikçisi Ödülü'nü TAI'ye vermekten dolayı büyük heyecan duyduklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim