• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Taksicilerin mağduriyeti meclise taşındı

Taksicilerin mağduriyeti meclise taşındı
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, taksici esnafının zorunlu trafik sigortası nedeniyle uğradıkları mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

Türkkan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigorta prim tutarlarını fahiş rakamlara çıkardığını, hususi araçlara uygulanan zorunlu trafik sigorta primleri 300-400 lira arasında değişirken ticari araç sahibi esnafının sigorta primlerini neredeyse yüzde 300 değerinde arttırdığını belirtti.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA ALT VE ÜST SINIR YOK

Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde trafik sigortasında bir alt ve üst sınır bulunmadığını önergesinde belirten Türkkan, “Bir ticari taksinin zorunlu trafik sigortası bir sigorta şirketi tarafından 3.000 TL’ye yapılırken diğer bir sigorta şirketi ise 1.500 TL’ye yapmaktadır.” ifadesini kullandı.

Türkkan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a hususi araçlara uygulanan zorunlu trafik sigorta primleri 1.000 TL’yi bile bulmazken sigorta şirketlerinin ticari araç sahibi esnafın sigorta primlerini neredeyse yüzde 300 değerinde artırmasının gerekçesinin ne olduğunu sordu.

TAKSİ KAZA YAPARSA ÖDENECEK PRİM TUTARI KATLANARAK ARTIYOR

Taksi, herhangi bir kazaya karışması durumunda bir yıl sonraki prim tutarının çok yüksek rakamları bulduğunu belirten Türkkan, kaza sayısı arttıkça kaza başına primin de arttığına vurgu yaptı. MHP’li vekil, aracın hasarı karşılandıktan bir sene sonra bu paranın şoför esnafından istendiğini de belirtti.

8.000-10.000 TL arasında prim ödeyen şoför esnafı olduğunu da söyleyen Türkkan, kaza sayısı arttıkça kaza başına primin de artması adil bir durum mu diye sorduğu Babacan’a geçimini sağlamak için yeterli para kazanamayan taksicinin bu sigorta primlerini nasıl ödeyeceği sorusuna da yanıt vermesini istedi.

Taksicilerin bu adaletsizliğin düzeltilmesini, kendileriyle ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını beklediğini ifade eden MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Yardımcısı Babacan’dan İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde taksici esnafına zorunlu trafik sigortası konusunda neden keyfiyet ve haksızlık uygulandığı konusunda açıklama istedi.

TAKSİCİLERİN ÖDEDİĞİ YÜKSEK SİGORTA PRİMLERİNDE DÜZENLEME YAPILACAK MI?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, taksicilerin mağdur olduğu başta sigorta primlerinin yüksekliği konusunda yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sorduğu Babacan’a bu primlerin aşağıya çekilmesi, ya da belli bir fiyatta sabitlendirilmesi düşünülüyor mu sorusunu yöneltti.

İşte Türkkan'ın yanıt beklediği sorular:

1-Hususi araçlara uygulanan zorunlu trafik sigorta primleri 1.000 TL’yi bile bulmazken Sigorta şirketlerinin ticari araç sahibi esnafın sigorta primlerini neredeyse yüzde 300 değerinde artırmasının gerekçesi nedir?
2-Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde olmak üzere taksici esnafına zorunlu trafik sigortası konusunda keyfiyet ve haksızlık uygulanması nereden kaynaklanmaktadır?
3-Taksici herhangi bir kazaya karışması durumunda bir yıl sonraki prim tutarının 10.000 TL’ye kadar çıkması, kaza sayısı arttıkça kaza başına primin de artması adil bir durum mudur, geçimini sağlamak için yeterli para kazanamayan taksici bu sigorta primlerini nasıl ödeyecektir?
4-Taksicilerin mağdur olduğu başta sigorta primlerinin yüksekliği konusunda yeni bir düzenleme yapılacak mıdır?
5-Taksicilerin uğradığı mağduriyetin giderilmesi için ödedikleri yüksek sigorta primlerinin aşağıya çekilmesi, belli bir fiyatta sabitlendirilmesi düşünülmekte midir?

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim