• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Talim tayfunu, Japonya'da uçak seferlerini iptal ettirdi

Talim tayfunu, Japonya'da uçak seferlerini iptal ettirdi
“Bıçak ağzı” anlamına gelen Talim tayfunu Japonya’da hayatı olumsuz etkiledi. Binlerce ev elektriksiz kaldı, uçak ve tren seferleri yapılamadı.

“Bıçak ağzı” anlamına gelen Talim tayfunu Japonya’da hayatı olumsuz etkiledi. Binlerce ev elektriksiz kaldı, uçak ve tren seferleri yapılamadı

Geçen ay yaşanan Noru tayfununun yaralarını sarmaya çalışan Japonya şimdi de Talim tayfununun etkisi altında. Bu yılın 18'inci tayfunu olan Talim, ülkenin güneybatısını etkisine aldı. Tayfun nedeniyle ülkenin güney batısı sağanak yağışın etkisine girdi. Yetkililer Japonya'nın güney yarısı için halkı toprak kayması, deniz yükselmesi, sağanak yağış ve sel uyarısında bulundu. Meteoroloji ajansı tayfunun kuzeydoğusuna doğru ilerlediğini ve başkent Tokyo dahil geniş bir bölgede sağanak yağış olabileceğini açıkladı.

Saiki, Oita illerinde saatte 120 mm yağış düştüğü belirtildi. Koçi ve Şikoku bölgelerindeki yağış miktarı 80 mm olarak açıklandı. Tayfun nedeniyle 644 uçuş ve tren seferleri iptal edildi. Şikoku adası ve Kyuşu adasında da yüzlerce uçuş iptal oldu. Kagoşima ilinde bin 400 ve Miyazaki'de de ise 600 ev elektriksiz kaldı. Yetkililer Miyazaki, Kagoşima, Oita, Kumamoto ve Fukuoka illerindeki yüz binlerce kişiye evlerini tahliye etme çağrısında bulundu. Filipinler'de yaşayan Tagalog etnik topluluğun dilinde "bıçak ağzı" anlamına gelen Talim nedeniyle geçen hafta Çin'de 200 bin kişi evlerini tahliye etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim