• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

TANAP, boru hattı güzergahındaki 10 ile 13 adet ambulans hibe ediyor

TANAP, boru hattı güzergahındaki 10 ile 13 adet ambulans hibe ediyor
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında Boru Hattı güzergahındaki 10 ilde sağlık hizmeti veren İl Sağlık Müdürlüklerine tam donanımlı 13 adet acil yardım ambulansı hibe edilecek.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğal gazı, Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergah boyunca ekonomik ve sosyal kalkınma ile doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamındaki projelerine bir yenisini ekledi.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın öncelik alanları arasında bulunan Boru Hattı güzergahındaki kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve etkisinin artırılmasının desteklenmesi amacıyla 11 Nisan 2018 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalandı.
İmzalanan Protokol kapsamında TANAP, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergahında bulunan 10 ilde, sağlık hizmeti veren İl Sağlık Müdürlüklerine tam donanımlı 13 adet acil yardım ambulansı hibe edecek.
TANAP tarafından hibe edilecek ambulanslar Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Bayburt, Gümüşhane, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat illerine dağıtılacak.

Projeye ilişkin konuşan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, “TANAP olarak, insan sağlığını koruyacak, iyileştirecek, yaşam kalitesini artıracak ve ülkemiz için katkı sağlayacak bir başka projede daha yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim