• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Tandoğan – Keçiören Metro Hattı Projesi'nde çalışmalar sürüyor

Tandoğan – Keçiören Metro Hattı Projesi'nde çalışmalar sürüyor
Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün (AYGM), “Ankara Metroları M4 Projesi” kapsamındaki “Tandoğan Keçiören Metro (M4) Hattı’nda yeni gelişmeler kaydedildi.


Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; kalan inşaat işlerini Gülermak – Kolin İnşaat ortak girişiminin yapacağı Tandoğan – Keçiören Metrosu’nun (M4) (9,25 km, 9 istasyon) depo alanı için de araştırma çalışmaları tamamlandı.

Metro hattında kullanılacak araçlar için EGO’nun önerdiği Forum Outlet AVM’nin yanındaki depo alanı ile ilgili olarak Yüksel Proje firması geçtiğimiz günlerde çalışmalarını tamamlayarak AYGM’ye sundu. Yapılan çalışmalarda 2 ayrı alternatif ortaya çıktı.

Bilindiği gibi daha önce EGO, Forum Outlet AVM yakınındaki alanının depolama sahası olarak kullanılması için talepte bulunmuştu.

Bu aşamada EGO’nun metro hattının 8 km’lik bir bağlantı hattıyla depolama sahasına uzatılabilmesinin mümkün olup olmayacağı düşünülüyor.

EGO’nun Bakanlık’tan talebi, sadece depo alanının yapılması değil, Metro Hattı’nın AKM istasyonu’ndan başlayıp, Forum Outlet AVM yakınındaki depolama sahasına bağlanarak Etlik Şehir Hastaneleri Bölgesi’nden de geçmesinin sağlanmasıydı. AYGM, söz konusu talebi değerlendirmeye devam ediyor.

Bilindiği gibi 02 Şubat 2012 tarihinde kalan inşaat işleri ihalesini kazanan Gülermak A.Ş. – Kolin İnşaat ortak girişimi ile 274.630.000 lira üzerinden sözleşme imzalanmıştı. Yaklaşık maliyeti 294.932.203 lira olan ihaleye katılan diğer firmalar şöyleydi:

1. Comsa SA – Açılım İnşaat
2. China Major – Mapa İnşaat
3. Güriş İnşaat – Yüksel İnşaat – Türkerler İnşaat
4. Fernas İnşaat – Constructora Sanjose S.A.
5. Impresa – Özdoğanlar İnşaat – Gülsan İnşaat
6. Makyol İnşaat – Kalyon İnşaat
7. Şenbay Mad. – Özgün Yapı – Farsel İnş. – Mürsel Yapı
8. Vianini Lavori – Öztaş İnşaat

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim