• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Taranto San Cataldo Konteyner Terminali, 49 yıllığına YILPORT Holding portföyüne geçti

Taranto San Cataldo Konteyner Terminali, 49 yıllığına YILPORT Holding portföyüne geçti
Türkiye'nin limancılıkta global markası YILPORT Holding, İtalya'nın topuğunda bulunan Taranto San Cataldo Konteyner Terminali'nin, 49 yıllık işletme imtiyaz haklarını alarak, İtalya'da ilk Terminali portföyüne ekledi.

Türkiye'nin limancılıkta global markası YILPORT Holding, İtalya'nın güneyinde yer alan ve İyon Denizi'nin önemli imanlarından olan Taranto San Cataldo Konteyner Terminali'nin işletme haklarınıı 49 yıllığına alarak portföyüne ekledi.

Taranto Liman İdaresi'nde gerçekleşen törende, YILPORT Holding'in portföyüne geçen  Taranto San Cataldo Konteyner Terminali'nin 49 yıllığına imtiyaz haklarının alındığı sözleşmeye YILPORT Holding adına Yüksel Yıldırım imza koyarken, İtalyan tarafı adına ise Taranto Liman İdaresi Başkanı Sergio Prete imzaladı.

YILPORT tarafından imtiyaz haklarının alındığı imza töreni sonrası konuşan YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Taranto San Cataldo Konteyner Terminali'ni bölgenin en önemli aktarma limanı haline getirmek için çalışacaklarını belirterek, ihracatçı, ithalatcı ve idaresiyle uyumlu çalışarak, Taranto ekonomisne katkı sağlayacaklarını söyledi.

Ocak - 2019'da operasyonlara başlamayı hedeflediklerini söyleyen YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, "Tango iki kişiyle yapılır. Biz dans etmeye hazırız. Siz de bize katılırsanız, bu dansı mükemmelleştirebiliriz. San Cataldo Konteyner Limanı'na yapacağımız yatırımlarla, İtalya'nın dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olacaktır. Dünyanın en büyük hat operatörlerini buraya çekerek, bölgenin kalkınmasına hizmet edeceğiz. Özellikle Güney Amerika'da portföyümüzde bulunan limanlarımız aracılığyla yaş meyve ithalatını, Taranto San Cataldo Konteyner Terminali aracılığıyla Avrupa'nın içlerine kadar ulaştırmayı planlıyoruz"  dedi.

İmtiyaz Hakları sözleşmesiyle birlikte, Yıldırım Holding iştiraklerinden olan ve dünyanın 12'nci büyük liman işletmecisi Yılport Holding, 3 kıta 9 ülkede işletttiği 21 liman ve terminaline, Taranto San Cataldo Konteyner Terminali'ni ekleyerek, 10'ncu ülke ve 22'nci deniz terminaline sahip oldu.

scct_1.jpg

scct_2.jpg

scct_3.jpgscct_4.jpgscct_5.jpg

scct_6.jpg

Taranto Konteyner Terminali'nin, Yılport’un küresel portföyünün 22. deniz terminali olmasıyla birlikte İtalya’daki ilk Yilport terminali olacak. Terminalin mevcut yıllık konteyner taşıma kapasitesi, yaklaşık 2 milyon TEU. Yılport Holding, önümüzdeki 10 yılda yapacağı yatırımlarla yıllık kapasitesini 4 milyon TEU'ya çıkarmayı planlıyor. Yılport Holding, önümüzdeki dönemde altyapıya, ekipmana ve teknolojiye yoğun bir şekilde yatırım yapacak. Yılport Holding, ilk olarak terminale yapacağı yatırımlar, gemi-kıyı vinçlerinin (STS) ile birlikte raylı vinçlerin (RMG) ve Navis terminal işletim sistemini kurarak, rehabilitasyonunu tamamlayacak.

scct_10.jpgscct_11.jpg

scct_12.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı / Taranto - İTALYA

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim