• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu'ndan kömür çıkarma işlemleri durduruldu

Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu'ndan kömür çıkarma işlemleri durduruldu
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 200 yıllık Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun yıkılarak Kömür Ocağına çevrilmesi haberi Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanması ile birlikte, araziden kömür madeni çıkarma işlemleri durduruldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Yaşam Alanı olarak hizmet vermesi için 2 sene önce ihaleye çıkarılan ve Üçyılmazlar Madencilik tarafından kiralanan 200 yıllık Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu, kiracılar tarafından yıkılarak kömür ocağına çevrilmesi haberinin Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanması üzerine, araziden kömür madeni çıkarma işlemleri durduruldu.

Eyüp Belediyesi Akpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan ve 200 yıl önce Fransızlar tarafından inşa edilen Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve 7 dönümlük arazisinin Marina, Otel ve Yaşam Alanı yapılması için, 2013 yılında Üçyılmazlar Madencilik Şirketi'ne 9 bin 500 TL'ye kiralandı

Ancak iki senedir bölgeye bir çivi bile çakmayan kiracı Üçyılmaz Madencilik Şirketinin, iki ay önce Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nu yıkarak ve arazi üzerinde bulunan ağaçları keserek, hukuksuz ve sözleşmeye aykırı bir şekilde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait araziden kömür çıkarmaya başladı.

Haberin Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanmasından sonra, yıkılan 200 yıllık Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu arazisinde kömür çıkarma işlemi durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Hukuk Baş Müşavirliği tarafından inceleme başlatılırken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

KIYI EMNİYETİ'NDE MENFAAT ÇETESİ Mİ VAR?

Deniz Haber Ajansı'nın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Eyüp Belediyesi Akpınar Köyü sınırları içerisinde geniş bir kömür madeni havzası bulunduğu ve Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu ve arazisinin altına kadar ulaştığı ve bu konuda bir çok maden şirketinin bu araziyi kiralayarak kömür çıkarmak için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Ancak Şile Yöm Burnu Tahlisiye İstasyonu ve Kilyos Tahlisiye İstasyonu ile birlikte Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun 200 yıl önce eş binalar olarak Fransızlar tarafından inşa edildiği ve bu 3 tahlisiye istasyonu üzerinde Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ikinci derece tarihi bina şerhi olduğu öğrenildi.

Buna rağmen Tarihi Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun yıkılarak, 7 dönümlük araziden kömür madeni çıkarılmasının bir suç olduğunu kaydeden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileri, buna sebep veren bir yapının halen Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunduğu kaydedildi.

YAŞAR DURAN AYTAŞ'DAN AĞIR SUÇLAMA!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Hukuk çerçevesinde konuyu araştırıyoruz. Hukuk Baş Müşavirliği'ne talimat vererek konuyu inceletiyoruz. Akpınar Tahlisiye İstasyonu İhalesi ve sonrasında yapılan gelişmelerde ihmali olanlar mutlaka hukuk önünde hesap verecektir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Feridun Bilgin'e de konuyla ilgi bilgi verdik. Ayrıca Hukuk Baş Müşavirliği'nn incelemesi sonucu hazırlanan raporla birlikte Cumhuriyet Baş Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Akpınar Tahlisiye İstasyonu'nun 10 yıldır kullanılmadığını ve 2 sene önce marina yapılmak amacıyla ihaleye çıkarılarak, Üçyılmazlar Madencilik ve sahibi İbrahim Topaloğlu ile sözleşme yapıldığını ifade eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, kiracının sözleşmeye aykırı olarak kömür çıkarmasının suç olduğunu söyledi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde bir menfaat çetesinin olup olmadığı ile ilgili soruya cevap veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş şunları kaydetti; "Kurum içinde bazı yöneticiler ile ilgili bir çok ihbar alıyoruz. Konuları araştırıyoruz, Hukuk çerçevesinde gerekli işlemler kesinlikle yapılacaktır. Kimseye devletin malını usulsüz bir şekilde birilerine peşkeş çekilmesine izin verdirmeyiz" dedi.

HABERİN YAYINLANMASINDAN SONRA, AKPINAR TAHLİSİYE İSTASYONU ARAZİSİNDE İŞ MAKİNELERİ ORTADAN KAYBOLDU (İN-CİN ÇİFT KALE)

komur_1.jpg

komur_2.jpg

komur_3.jpg

komur_4.jpg

HABER YAYINLANMADAN ÖNCE AKPINAR TAHLİSİYE İSTASYONU ARAZİSİNDE KÖMÜR MADENİ ÇIKARILMA İŞLEMLERİ DENİZ HABER AJANSI OBJEKTİFLERİNE YAKALANDI

maden_4.jpg

maden_1.jpg

maden_2.jpg

maden_3.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim