• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Taşımacılar ISUZU iftarında buluştu

Taşımacılar ISUZU iftarında buluştu
Taşımacılık sektörü temsilcilerini ve çok sayıda davetliyi buluşturan ISUZU'nun iftar yemeğinde sektörün sorunları da dile getirildi.

Taşımacılar ISUZU iftarında buluştu

Taşımacılık sektörü temsilcilerini ve çok sayıda davetliyi buluşturan ISUZU'nun iftar yemeğinde sektörün sorunları da dile getirildi.

İstanbul Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyeleri Anadolu Isuzu’nun iftar yemeğinde bir araya geldi. Sektörün sorunlarının da dile getirildiği iftar yemeğine İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay, Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Müdürü Fatih Tamay, İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, İSTAB Üyeleri, Dernek Başkanları ve Başkan Yardımcıları katıldı.

Semazen gösterisi ve fasılla başlayan iftar yemeğinde, İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ve İSTAB Başkanı Hakan Orduhan birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Ramazan ayının sağlamış olduğu güzellikleri anlatarak başlayan İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, servis şoförlerinin mutlaka kayıt altına alınmış ve bilgi açısından yeterli olması gerektiğini ifade ederek  şunları söyledi: “ İstanbul ulaşımının 50 Bine yakınını öğrenci ve personel taşımacılığı oluşturmaktadır. Bu rakam İstanbul ulaşımının yaklaşık yüzde 15’i demek. Bu derneğin çatısı altında oturan sizler toplam 1 Milyar $ ciroluk bir ekonomi üretiyorsunuz Bu rakam hem ekonomiye katkısından hem de yaptığınız işin hayati, stratejik olması açısından son derece önemli. Bu yüzden servis şoförlerinin mutlaka kayıt altına alınıp, bilgi, sağlık açısından yeterli olmalıları gerekiyor. Servis şoförlerimizin eğitimi son derece önemli. Bütün sektörlerde hayat boyu eğitim vardır. Ama bu sektördeki hayat boyu eğitim diğer sektörlerden son derece daha önemli.  Bizim evlatlarımızı da sizler taşıyorsunuz, hiçbirimiz kendi evlatlarımızı tecrübesi olmayan, yetersiz bilgiye sahip sürücülere emanet etmek istemeyiz. Bu sadece çocuklarımız için değil, kendi canlarımız için de geçerli. Sektörün hassasiyetlerinin farkındayız. İSTAB güzel projelere imza atmaktadır. Bizde İTO olarak bu projeleri desteklemeye devam edeceğiz. En son İSTAB ile trafik akademisi konusunda bir projemiz var. İnşallah onu da en yakın zamanda faaliyete geçireceğiz.”

 

“Trafik Akademisi için destek vereceğiz”

Anadolu ISUZU Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay  ise İstanbul’da kademeli saat uygulamasına geçilmesiyle, hayatın çok kolaylaşacağını kaydederek,  “Anadolu Isuzu olarak, İSTAB’a “Trafik Akademisi” konusunda gereken desteği vereceğiz. Özellikle eğitim çalışmalarında tamamında İSTAB’ın yanında olmak istiyoruz. Hatta İSTAB’ın Fahri Müfettişlik Unvanı’na da aday olmak istediğimi belirtmek istiyorum” dedi.

Anadolu Isuzu olarak Türkiye’deki liderlikler bize yetmiyor diyen Tamay, “İhracatımızda büyük artış elde ettik. İhracatımızı arttırmaya devam edeceğiz. Avrupa’da şu anda 26 ülkede, 26 distribütör ve yaklaşık olarak 103 tane servisle hizmet veriyoruz. Türkiye genelinde ise 120 servis, 35 bayi ile hizmet veriyoruz ki bu önemli bir yaygınlık anlamına geliyor. En yakın rakibimizin oldukça ilerisindeyiz” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Anadolu Isuzu’nun yeni kampanyasını da duyuran Tamay, Ramazan ayı boyunca İSTAB üyelerine, stoklarla sınırlı Novo modellerinin 50 Bin TL için 12 ay 0 faizli uygun ödeme fırsatlarıyla satılacağını söyledi.

  “Servisçilerimiz için Oxford vardı da biz mi yollamadık”

Son olarak, kürsüye İSTAB Başkanı Hakan Orduhan gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. Orduhan konuşmasında medya tarafından servisçilerle ilgili kendisine sıkça iletilen soruları cevaplayarak şunları söyledi: “Diyorlar ki, trafik kaosunu servis araçları yaratıyor. Servis sürücüleri kurallara uymuyor, araçlarını sokaklara park ediyor, sürücüler eğitimsiz ve servisçiler sürekli zam istiyor.  Servis araçlarına ihtiyaç yoktu da kendiliğinden mi ortaya çıktı? Servis sektörü için uyulması gereken bir yöneltmelik var da biz uymuyor muyuz? Kurallara aykırı bir durumumuz mu ortaya çıktı? Servislere park yeri gösterildi de biz buna rağmen sokaklara mı park ettik? Ve sürücülerimiz için Oxford vardı da biz mi eğitime yollamadık ya da sürücülerimiz eğitimi mi ret etti? Akaryakıtta, maliyetlerimizde hiç artış olmadı da biz mi zam istiyoruz? İşte bu sebepleri de göz önünde bulundurarak ellerin servisçilerin yakasından inip vicdanlara konulmasını bekliyoruz.”

Konuşmasının ardından Orduhan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Ablay ile Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay’a birer teşekkür plaketi takdim etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim