• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tataristan-Dalaman seferleri başlıyor

Tataristan-Dalaman seferleri başlıyor
YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Tataristan’ın Nijnekamsk kentinden Mayıs ayı gibi Dalaman’a uçak seferlerinin başlayacağını bildirdi.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Tataristan’ın Nijnekamsk kentinden Mayıs ayı gibi Dalaman’a uçak seferlerinin başlayacağını bildirdi.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Dalaman Havalimanı olarak Kazan ve Tataristan’ın diğer şehirlerinden Dalaman Bölgesine daha çok yolcu getirmek ve yeni uçak seferleri koymak amacıyla yaklaşık 6-7 aydır süren çalışmalar neticesinde Tataristan Devlet Başkanı Rustam Minnihanov’unda özel talimatı ile Kazan Belediye Başkanı ikinci defa Marmaris’i ziyaret etti. Bu ziyaret çerçevesinde kardeş şehir ilişkileri ve işbirliği konuları görüşülmüştür” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Güvenç, kendisinin başında olduğu YDA Dalaman Havalimanı ekibi tarafından Kazan ve Nijnekamsk kentlerinin ziyaret edildiğine işaret ederek, “Bu ziyaretler kapsamında gelecek sezon için Dalaman bölgesine uçak konulması konusu görüşüldü. Nijnekamsk’taki Havalimanı yöneticisininde bulunduğu toplantıda, gelecek sezon için Dalaman uçuşlarının başlatılması kararı alındı. Tataristan’ın Nijnekamsk kentinden Mayıs ayı gibi Dalaman’a uçak seferleri başlayacak” diye konuştu.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, bu çalışmaların hayata geçmesinde Anex Tour’un ve Dalaman Kontrat Müdürü Mustafa Özden’in büyük desteği olduğuna vurgu yaparak, “Hayata geçirilen bu çalışma kapsamında işlerin daha kalıcı, daha derinliğine olması ve çoğalması amacıyla sadece turizm değil, sosyal, kültürel ve diğer konularda da iş birliği imkanları araştırılmış. belediyelerin kardeşliği ile bu doruğa ulaşmıştır. Bu amaçla karşılıklı olarak etkinlikler düzenlenecek. Nijnekamsk şehrinde Dalaman Bölgesini tanıtmak amacıyla festival yapılacak. Bu konuda Nijnekamsk Belediyesi, bize her türlü desteği verecek. Karşılıklı olarak bir dizi sosyal proje de hayata geçirilecek. Fotoğraf ve resim sergileri, konserler ve kardeş aileler projesine başlanacak. Marmaris ve Nijnekamsk şehirleri arasında kalıcı bir işbirliği için çalışmalar devam etmektedir.

Marmaris Belediyesi de bu projeye her türlü desteği vermektedir. Destekleri nedeniyle Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar beyin şahsında ekibine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Kardeş Şehir Anlaşması İmzalandı

Marmaris Belediyesi, Tataristan’ın petrol sanayisinin çeyreğini barındıran Nijnekamsk şehri ile işbirliği anlaşmasına imza attı. Bundan böyle iki şehir arasında turizm, yatırım, sivil toplum örgütleri, eğitim, tarım gibi konularda işbirliği geliştirilecek.

Geçtiğimiz Eylül ayında bölgeyi yakından tanımak ve resmi temaslarda bulunmak için Marmaris’e gelen Tataristanlı heyet, işbirliği anlaşması imzalamak için kısa sürede 2. kez Marmaris’e geldi.

Nijnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin, Başkan Yardımcısı Belyaev Radmir, Başkan Danışmanı Maxim Speransky, Belediyenin yetkili müdürlerinin yanı sıra Begişevo Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Sergey Romantsov ve Havalimanı Ticari İşler Müdürü Kozlov Felix de Tatarlı heyette yer aldı.

Heyete YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Tataristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu temsilcisi Albert Yalışev ve Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner de eşlik etti.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın makamında gerçekleştirilen törende iki kenti bir çok alanda birbirine yakınlaştıracak anlaşmayı Belediye Başkanı Ali Acar ve Nijnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin imza altına aldı. 5 yıl geçerliliğini koruyacak anlaşmayla taraflar karşılıklı anlayışı ve işbirliğini geliştirme, dostane ilişkiler kurma konusunda görüş birliğine vardıklarını kabul ederken, önümüzdeki dönemde karşılıklı ziyaretler de gerçekleştirilecek. Sanayi, tarım, turizm, eğitim ve diğer alanlarda halklar arasındaki etkileşimin arttırılması hedeflenecek.

dalaman.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim