• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

TATCA 20 Ekim'i kutladı

TATCA 20 Ekim'i kutladı
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği TATCA yönetimi, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri gününde Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koydu.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği TATCA yönetimi, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri gününde Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koydu.

TATCA yönetiminin hazır bulunduğu Anıtkabir ziyaretinde, hava trafik kontrolörleri de hazır bulundu. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan TATCA, saygı duruşunda bulundu.

TATCA yönetimi, hava trafik kontrolörleri günü dolayısıyla bir de mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:

20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Gününü kutladığımız bizler için çok önemli bu günde, Hava Trafik Kontrolü birçok insan için hala büyük bir muamma olmaya devam etmektedir. Taşıdığımız sorumluluk, yaptığımız iş, hava ulaşımındaki desteğimiz ve payımız insanların zihninde belirsizliğini korumaktadır. Bunun nedenlerinden biri işin halkın gözünden uzakta, operasyon odalarında veya kulede yapılıyor olmasıdır. Birçok yolcu, uçağı geciktiğinde havaalanında veya uçağın içinde beklemek zorunda kaldığında ve yapılan anonslardan gecikmenin Hava Trafik Kontrol kaynaklı olduğunu işittiklerinde bizimle keyifsiz bir tecrübe eşliğinde tanışmış olmaktadır. Filmlerde hatta hava kazalarının soruşturulmasıyla ilgili belgesellerde bile hava trafik kontrolörlerinin rolü, sıklıkla, yapımın dramatik etkisini artırmaya indirgenmiş durumdadır. Hava Trafik Kontrolörleri, pilotlar, mühendisler, teknisyenler, yer hizmetleri, yönetim ve idarede yer alan personel ile birlikte modern toplumun bel kemiği olan havacılık camiasını oluşturmaktadır. Bu camiada hepimiz birbirimize güvenme ihtiyacı duyuyoruz.

İşleyebilen, güvenli bir sistem için zincirin her halkasının görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmesi gerekir. Yıllardır geliştirilen teknoloji ve sistemler hava trafik kontrolünün daha güvenli ve verimli olmasına katkıda bulunmuştur. Ancak hava trafik kontrol ağının temel unsuru hala Hava Trafik Kontrolörleridir. Radar pozisyonlarında ve kontrol kulelerinde başarı ve özveriyle çalışan Hava Trafik Kontrolörleri olmadığı sürece sistemin işlemesi mümkün değildir. Hava Trafik Kontrolörleri, sürekli artan trafik, gelişen prosedürler, değişen teknik sistemler, sosyal ve çevresel kısıtlamalar içinde sisteme en çabuk adapte olması beklenen ögedir. Bu beklentilerin yüksek verim ile karşılanmasını sağlamak için Hava Trafik Kontrolörlerinin eğitiminde süreklilik olması aşikârdır. Hava Trafik Kontrolörleri arasında geliştirilen kültür ve etik anlayış her koşulda işin en iyi şekilde yapılması ve insanların gidecekleri yere güven içinde ve mümkün olduğunca hızlı ulaştırılmasıdır. Havaalanlarına, alt yapıya ve teknolojiye yatırım yapılırken ne yazık ki sıklıkla insan faktörü ve insana yatırım yapılması gerekliliği göz ardı edilmektedir. Yerdeki devasa yatırımların,  uçakların ve en önemlisi insanların can güvenliği gibi büyük sorumlulukları olan HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ hayatlarından memnun ve gelecek kaygısı yaşamadıklarında şüphesiz başarı daha büyük olacaktır.

Hava Trafik Kontrolörlerinin sahip oldukları mesleki beceriyi koruyup geliştirebilmeleri, mevcut eleman açığının giderilmesi, yaşanan sorunların her havalimanı ve ünite için ayrı ayrı ele alınması ve hava trafik kontrol sistemine özel çözümler üretilmesi, emeklilikle ilgili gerekli düzenlemelerin yapılarak kontrolörlerdeki gelecek endişesinin giderilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu adımlar, yalnızca Hava Trafik Kontrolörlerinin bireysel kazanımları için değil çok daha önemlisi giderek artan hava trafiği profilinde sistemin sağlıklı işleyişinin devamı, hava sahamızın güvenilirliği ve itibarının korunması ayrıca hava sahası kullanıcılarının memnuniyetinin artırılması için atılmalıdır.

TATCA olarak her zaman “ Gelin daha iyiyi nasıl başarabiliriz” görüşünden yanayız. Bizler ne kadar yol kat ettiğimizi düşünerek gurur duymakla beraber daha ne kadar yol kat edebiliriz diye heyecanlanmaktan da kendimizi alıkoyamıyoruz. Bizler için minimumu ve ortalamayı başarmak temel amaç olmamalı. Başarı; amaca uygun yeterli kaynaklarla ve hedefe ulaşmayı zorlaştıran engellerin ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabilecektir. Bu güne kadar birçok engeli birlikte aştık, bundan sonrasında hızla değişen dünyaya ve havacılık sektörünün ivmesine ayak uydurabilmek için yeni düşünce haritalarını da dikkatlice hazırlamak ve hiç ara vermeden hep birlikte çalışmak zorundayız.

Hava Trafik Kontrolörlüğü ciddiye alınmak zorunda olan bir meslektir. Hatalar, yanlışlar için yer yoktur ve alınan her karar, pilota verilen her talimat, daima ve her şart altında; tam zamanında ve en iyisi olmak durumundadır. Türk Sivil Havacılığının hızlı ve emin adımlarla büyümesinde ve prestijli bir hava sahasının yönetiminde rol almaktan onur duymaktayız.

İnsanları gidecekleri yerlere ulaştırmak için evrensel kurallara bağlı, aynı zamanda bireysel özverilerle işine sevdalı büyük bir takımın üyesi olan DEGERLI MESLEKTASLARIMIZIN 20 EKIM DUNYA HAVA TRAFİK KONTROLORLERI GUNU KUTLU OLSUN.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim