• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

TAV Bilişim'e Barselona’da yoğun ilgi

TAV Bilişim'e Barselona’da yoğun ilgi
TAV Bilişim Hizmetleri, bu yıl 20. kez gerçekleşen havacılık sektörünün önde gelen fuarlarından “Passenger Terminal Expo 2014”e katılarak hizmet ve projelerini katılımcılarla buluşturdu.

Havalimanlarında yenilikçi bilişim çözümleri sunan TAV Bilişim Hizmetleri havacılık sektörünün önde gelen etkinliklerinden Passenger Terminal Expo’ya katıldı. Bu yıl İspanya, Barselona’da gerçekleşen ve 20. kez düzenlenen fuarda yer alan TAV Bilişim standı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 85 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 havacılık profesyonelini ve üst düzey yöneticiyi buluşturan fuarda TAV Bilişim Hizmetleri analizden tasarıma, danışmanlıktan destek ve bakıma kadar geniş hizmet ve ürün yelpazesini tanıttı.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi çok verimli bir fuar geçirdik. Havacılık sektörünün irili ufaklı tüm oyuncularını biraraya getiren fuarda, TAV Bilişim Hizmetleri olarak ürünlerimizi ve hizmetlerimizi marka gücümüz ile global arenada sergileyip anlatabiliyor olmak bizim için büyük şans. TAV Grubu içinde stratejik bir öneme sahip olan TAV Bilişim Hizmetleri, bilgi teknolojilerini kullanarak geliştirdiği ürünler, kurumsallaşmış destek, süreç yönetimi ve yenilikçi teknoloji yaklaşımları ile bilginin hız ve entegrasyonunu sağlayarak, temel operasyonları süreçlere dönüştürerek havalimanları için bütünleşik sistemler yaratıyor. Tüm paydaşlar için verimi artırmak üzere tasarlanan projelerimiz; havayolları, yer hizmetleri firmaları ve havalimanı içerisindeki terminal havacılık sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırarak yolcu memnuniyetinin en üst seviyede olmasını amaçlıyor” dedi.

TAV Bilişim Hizmetleri hakkında

TAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Bilişim Hizmetleri, yerel ve global havalimanı hizmetlerini ve çözümlerini üretmekte, geliştirmekte ve uygulamaktadır. Farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan TAV Bilişim Hizmetleri, 20 farklı şirkete,  3 kıtada ve 22 havalimanına hizmet vermektedir.

Havacılık sektörü ve teknoloji çözümleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri, karmaşık havalimanı operasyonlarının düzenli şekilde yönetimini sağlamakta ve bilgi birikimini kullanarak yeni ürünler geliştirmektedir. Şirketin geliştirdiği ürünler arasında AODB (Airport Operational Database), IB (Information Broker), FIDS (Flight Information Display System), RMS (Resource Management System), VIP&CIP Reservation Suite, ERP, IATA Message Parser, CDM (Collaborative Decision Making), TAV Mobile gibi uygulamalar yer almaktadır. TAV Bilişim Hizmetleri; Veri Depolama, UNIX veVeritabanı Danışmanlık Hizmetleri, Sistem ve Altyapı Servisleri, Bilgi Teknolojileri ve Havacılık Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri ve Kurumsal Kaynak Planlama Danışmanlık Hizmetleri alanlarında da hizmet vermektedir.

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya Gazipaşa; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha -Hammamet Havalimanları’nda kullanılmaktadır. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon altyapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanmaktadır. Bunların  dışında Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Riyad, Dammam ve Cidde Havalimanları’nda da TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen havacılık uygulamaları tercih edilmiştir. Ayrıca, ISO 9001 kalite ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği sertifikalarına sahip olan TAV Bilişim Hizmetleri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali projesi ve Medine Prince Mohammad Bin Abdulaziz Havalimanı’nda bilişim alt yapısını oluşturmak için çalışmalar yürütmektedir.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim