• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

TAV hisseleri satış haberi sonrası düşüşte

TAV hisseleri satış haberi sonrası düşüşte
TAV Havalimanları'nda hissedarların yüzde 3.76 payı yurtdışı kurumsal yatırımcılara satacağı haberinin ardından hisseler yüzde 4'ün üzerinde satıcılı seyrediyor.

Sera Yapı ve Tepe İnşaat, TAV Havalimanları'nda toplam yüzde 3.76 payın yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Credit Suisse ile sözleşme imzaladı. Açıklamaya göre, pay satış fiyatı 1 TL nominal pay için 19.85 lira olarak belirlendi.

Söz konusu fiyat hissenin dünkü kapanış fiyatına göre yüzde 5 civarı iskontoya işaret ediyor.

Satış kararı haberinin ardından hisse saat 1112'de yüzde 4.21 kayıpla 20.04 liradan işlem görüyor.

TAV'daki pay satışı kararı sonrası hissede yaşanan düşüşle ilgili değerlendirmede bulunan TEB Yatırım Analisti Erdem Kaylı, satış fiyatının yatırımcıları rahatsız edecek bir iskonto içermediğini belirterek, "Blok satışlarda yüzde 5 iskonto makul bir seviye. Yatırımcılar açısından fiyatlama tarafında sıkıntı yok" dedi ve ekledi:

"Ancak hisse satış kararı açıklayan Sera Yapı'nın hissedarları arasında TAV'ın CEO'su da bulunuyor. Genellikle CEO'nun hisse satması, hisse fiyatının doygun olduğuna işaret edebiliyor. Bu nedenle CEO'nun pay satışı hisseye de bir miktar satış getirmiş olabilir. İlerleyen süreçte TAV'ın inorganik ve organik büyüme hedefleri hisseye yön verecektir."

Akfen Holding de haziran ayında TAV Havalimanları'ndaki yüzde 8.12 hissesini 160 milyon dolar karşılığında Aeroports de Paris'e satmak için anlaşma imzalamıştı.

Tepe İnşaat'ın hisse satışının da bu kararı izlediğini belirten Kaylı, "Akfen Haziran ayında ADP'ye hisse satmıştı, Tepe ise satmamıştı. TAV'ın kuruluşundan bu yana Akfen ve Tepe ortaklar. Tepe'nin bu adımı, Akfen'in pozisyon azaltmasını izledi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim