• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TAV ihaleden önce elimize çok koz verdi

TAV ihaleden önce elimize çok koz verdi
22.1 milyar Euro'luk ihaleyi kazanan konsorsiyumdan Limak'ın Başkanı Nihat Özdemir, TAV'ı eleştirdi.

 

22.1 milyar euroluk (KDV dahil 26,1 milyar euro) bedelle Türiye'nin açık ara farkla en pahalı ihalesi olan üçüncü havalimanında kazanan belli oldu. Ancak, gerginlik bitmedi.
 
Atatürk Havalimanı'nın işletmecisi TAV'ın bu işi biz yapamazsak kimse yapamaz dediğini ifade eden Nihat Özdemir, "Biz Hamdi Bey ile ihalede aramızda oluşan 40 milyon euroluk farkı 25 yıl çalışarak kapatacağız. Ben sadece 40 milyon euro degil 2 milyar euro da kazanırım" dedi. TAV Genel Müdürü Sani Şener'in ihale öncesi verdiği röportajları ekip olarak altini çizerek okuduklarini belirten Özdemir, "Neler demek istediğini satır satır inceledik. Bence ihale oncesi bu tür açıklamaları çok yanlıştı. Bizim elimize çok koz verdi" diye konuştu.
 
 
İHALE ÖNCESİ AÇIKLAMALAR YANLIŞTI
 
Kendisinin bugün Siirt'te olacağını ifade eden Özdemir "Hamdi beyi arayin kendisi Londra'dadir" dedi. Hamdi Akin'in ihale oncesi bir gazeteye verdigi roportaji ekibimizle birlikte altini cizerek okuduklarini belirten Ozdemir, "Neler demek istedigini satir satir inceledik. Bence ihale oncesi bu tur aciklamalari cok yanlisti. Bizim elimize cok koz verdi" dedi. Bu arada, "Ben yarın Siirt'e gideceğim. Hamdi Bey'i arayın Londradadır" diye konuştu. Konuyla ilgili olarak aradığımız Hamdi Akın,"Böyle şeyler söylediğini düşünmüyorum. Bu konularda yorum yapmak istemiyorum" dedi.
 
BİZ YAPAMAZSAK KİMSE YAPAMAZ
 
TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ihale öncesi "Bu işi biz yapamazsak kimse yapamaz" demişti. Sani Şener'in ihale öncesi verdiği röportajı beşli konsorsyumdaki patronları ihaleyi almak konusunda daha da bilediğini ifade eden konuya yakın kaynaklar, "Kimse sadece inat uğruna o kadar para verip ihale almaz. Ama bu kazanma hırsını artıran bir unsur oldu" diye konuştu.
 
YATIRIMIN YÜZDE 20'Sİ ÖZKAYNAK OLACAK
 
Özdemir havaalanının finansmanı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Proje için havalimani icin devlet tarafindan verilen yolcu garantisi ile finansman olanaklarını çok rahatlattığını belirtti. en Nihat Özdemir, "Bu devlet garantisiyle ihale en rahat finansman bulabileceğimiz ihale oldu. Bedaş gibi girdiğimiz diğer ihaleler için para bulmak konusunda bin kat zorlanmıştık. "Toplam yatırımın yüzde 20'si özkaynak olacak. Yüzde 80'ini finansman olacak" diyen Özdemir finansmanı bulmak konusunda Çin'den Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyadan faydalanacaklarını söyledi.
 
Özdemir DHMİ ile bugün bir toplantıları olduğunu ve inşaatın ne zaman başlayacağı konusunun o toplantı sonrasında netleşeceğini ifade etti. Hafriyatın 2 yıl süreceğini belirten Özdemir "İnşaata bir yıl dolmadan başlamak isiyoruz" dedi.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim