• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

TAV, Medine Havalimanı için imza attı

TAV, Medine Havalimanı için imza attı
TAV , Medine Havalimanı'nın yap - devret - işlet projesi için ortakları Al Rajhi ve Saudi Oger ile birlikte Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA ile sözleşme yaptı.

Sözleşmeye Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Fahad Bin Abdullah Bin Mohammed Al Saud, GACA Başkanı Faisal Hamad Al-Sugair ile TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sulaiman Al Rajhi ve Saudi Oger Başkan Yardımcısı Ayman Al Hariri imza attı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuya dair yaptığı açıklamada "Portföyümüze, Medine Havalimanı yapım ve işletmesini katmak bizi çok onurlandırdı. Suudi Arabistan'ın çok önemli iki büyük şirketiyle olan ortaklığımız ülkede bundan böyle havalimanı ihalelerinde de başarılı olabileceğimiz bir birliktelik ortaya çıkardı. TAV Havalimanları işletmesi altında bulunan İstanbul, Ankara ile İzmir'den Medine'ye yapılacak Hac ve Umre uçuşlarında kapasitenin artırılması ve yaratılacak karşılıklı iletişimin iki ülkenin havacılık sektörüne büyük katkıları olacaktır. Finansmanı ihale öncesinden hazırladığımız için projede yatırıma hemen başlayıp, süresinden önce tamamlamak en büyük hedeflerimizden biridir." dedi.

Medine Havalimanı projesini almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sulaiman Al Rajhi ise şunları kaydetti:

"Ayrı ancak birbirini tamamlar kabiliyetleri olan proje ortaklarının GACA'nın hedeflerini yakalayacağına ve yeni havalimanının başarısına katkıda bulunacağına inanıyorum. Al Rajhi Holding Grubu, ülke için son derece önemli bir giriş kapısını ve Hazreti Muhammed'in şehrinin ziyaretçilerine sunulan hizmetleri geliştirmek için Sivil Havacılık ile el sıkışmaktan büyük onur duymaktadır."

Saudi Oger Başkan Yardımcısı Ayman Al Hariri, de "Ortaklarımız ile Medine Havalimanı'nı uluslararası arenada beğenilen bir yer haline getirmek, finansmanını temin etmek, inşa etmek, işletmek ve önümüzdeki 25 sene süresince yolculara en iyi hizmeti sunmak için elimizden geleni yapacağız. Bu proje, Medine'nin İslam dünyasının en önemli ikinci şehri ve Kuran'ın indiği yer olmasından ötürü Saudi Oger için ayrı bir önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Yatırım miktarının 1 ile 1,5 milyar ABD Doları'nı bulması beklenen proje kapsamında konsorsiyum, yolcu terminalinin inşasını 2015'in ilk yarısına kadar yapacak ve Medine Havalimanı'nın 25 sene boyunca işletim hakkına sahip olacak. Yapım işlerinin 2012'nin ilk yarısında başlayarak 3 sene içinde tamamlanması ve konsorsiyum tarafından 2037'ye dek işletilmesi planlanıyor.

Medine Havalimanı'nda 2010'da 3,3 milyon yolcuya hizmet veren mevcut havalimanının kapasitesi yapılacak yeni terminal binası, apron ve hızlı çıkış yolları ile ilk aşamada senelik 8 milyon yolcuya çıkartılacak. Daha sonra ise imtiyaz süresi bitmeden önce kapasite senelik 16 milyon yolcuyu bulacak. TAV Havalimanları'nın konsorsiyum ortakları Saudi Oger ve Al Rajhi Holding Group ile birlikte verdiği teklif, yerel otorite Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, en iyi teklif olarak 8 Ağustos'ta ilan edilmişti.


 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.UlasimOnline.Com

www.THYHaber.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim